Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Rumun Baluta opustil Slavii a bude nyní hostovat v Liberci

Liberec posílil svoji ofenzivu. Údernost severočeského celku by měl zvýšit rumunský záložník či útočník Alexandru Baluta, jenž přišel pod Ještěd ze Slavie na hostování do konce sezony. Červenobílí si ale pětadvacetiletého fotbalistu mohou případně stáhnout zpět už po podzimní části ligy. Kluby o tom informovaly na svých webech.

Slavia angažovala Balutu loni v červnu za víc než 68 milionů korun z Craiovy. V uplynulé sezoně si ve 22 ligových duelech připsal tři branky. V aktuálním ročníku ale v lize nastoupil jen jednou a nevešel se na soupisku pro Ligu mistrů, kam mistři ligy postoupili po 12 letech.

"Rozhodli jsme se, že bude lepší, když Alex odejde na hostování a získá zpět herní praxi, kterou si u nás nevybojoval. Alex se nedokázal popasovat s konkurencí v týmu a s tím, že musí na každém tréninku a každou minutu na hřišti dokazovat, že tam patří, protože ze svého předchozího působení byl zvyklý na zcela výsadní postavení v týmu," uvedl sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

O Balutu mělo zájem víc klubů, Slavia nechala rozhodnutí na hráči a jeho agentovi. "Věříme, že během hostování udělá další krok k adaptaci na české prostředí a český fotbal, nároky ve Slavii a znovu získá herní praxi a sebevědomí," prohlásil Nezmar.

Severočeši si Balutův příchod pochvalují. "Jsme rádi, že se nám po delších jednáních podařilo Alexe získat, přestože o jeho hostování mělo velký zájem i několik dalších klubů. Věříme, že může naší ofenzivě hodně pomoct a že v našem dresu prokáže své fotbalové kvality," řekl sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

Radost měl i trenér aktuálně jedenáctého týmu soutěže Pavel Hoftych. "O hráči jsme měli dost informací a stáli jsme o něho. V týdnu jsem s ním i mluvil. Podobný typ fotbalisty nám v kádru zatím chyběl. Měl by nám pomoct s ofenzivní činností, která nás zatím trápila," konstatoval Hoftych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články