Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Rozjeté Slovácko chce znovu zastavit Slavii, Boleslav utnout černou sérii

Po triumfu v Evropské lize čeká fotbalisty Slavie v neděli další perná zkouška. V nejočekávanějším zápase 21. kola je v Uherském Hradišti čeká silný celek Slovácka, který je v tabulce třetí, když už devět kol neprohrál a jen jednou v nich remizoval. Čtvrtý Jablonec nastoupí na hřišti poslední Opavy, šestá Plzeň na hřišti brněnského nováčka. Druhá Sparta kvůli koronaviru v kádru neodehraje zápas s Příbramí.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v síti Slovácka
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Slavia v lize naposledy prohrála téměř na den přesně před rokem 0:2 právě na Slovácku. Od té doby v nejvyšší soutěži bodovala ve 32 utkáních za sebou a už jen čtyři zápasy jí chybí k vyrovnání vlastního rekordu. Vršovický celek může nejméně na čas zvýšit stávající osmibodový náskok na druhou Spartu, která má kvůli koronaviru odloženy dva nadcházející ligové duely. Červenobílí venku v nejvyšší soutěži dvakrát po sobě jen remizovali.

"Každý zápas je pro nás důležitý, Leicester už je za námi. Hrajeme třetí zápas za týden. Jedeme na Slovácko, kde je to vždycky těžké, a teď hraje výborně. My jsme tam naposledy prohráli zaslouženě 0:2. Uděláme vše pro to, abychom to zvládli," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský, který den před utkáním oslaví 45. narozeniny.

Jablonec ve středeční dohrávce podlehl v souboji o třetí místo Slovácku 0:3 a čtyři kola po sobě nezvítězil, z toho třikrát prohrál. "Je pro mě zarážející, že hrajeme ve středu, nemáme kam pospíchat a pak hrajeme hned v sobotu. Nevím, proč nemůžeme hrát v neděli. Ale tím neříkám, že bychom to nevydrželi, hráči jsou trénovaní," uvedl trenér Severočechů Petr Rada, který odkoučuje 400. zápas v české lize.

Opava v minulém kole nečekaně vyhrála v Českých Budějovicích a po třinácti kolech konečně naplno bodovala. Na Brno, které je na první nesestupové pozici, ztrácí dva body. "Doma jsme čtyřikrát za sebou nedali gól. Byli bychom šťastni, kdybychom navázali na výkon z Českých Budějovic a zvládli to doma, kde máme dost restů," prohlásil Radoslav Kováč, který je kvůli chybějící licenci oficiálně uváděn jako asistent trenéra Aloise Skácela.

Vicemistr z Plzně prohrál jediné z šesti jarních kol. Po minulém vítězství na Bohemians 1905 poskočila Viktoria na šesté místo a nic než tři body nebere ani v Brně, které v lize porazila šestkrát za sebou. "Zbrojovka bude chtít vzhledem k postavení v tabulce bodovat. Každý ligový soupeř je nepříjemný, ať už je z horní nebo spodní části tabulky. Každý má svoje zbraně, i Brno," řekl asistent plzeňského trenéra Marek Bakoš.

Osmá Olomouc je s devíti nerozhodnými výsledky "remízovým králem" ligy a utká se s třináctým Zlínem. Ten ve středeční dohrávce porazil Mladou Boleslav a po deseti kolech konečně bral tři body.

Víkendový program 21. kola

Sobota

14.00: Opava – Jablonec

16.00: Bohemians – České Budějovice

16.00: Ostrava – Teplice

18.30: Brno – Plzeň

Neděle

14:00: Mladá Boleslav – Karviná

14.00: Olomouc – Zlín

16.00: Slovácko - Slavia

Devátá Ostrava nastoupí proti čtrnáctým Teplicím. Severočeši minule nečekaně remizovali se Slavií 1:1, ale v šesti jarních kolech nezvítězili. Dvanáctí Bohemians 1905 hostí desáté České Budějovice.

Mladá Boleslav, která je zatím na první sestupové pozici, přivítá jedenáctou Karvinou. Středočeši čekají na výhru už dvanáct zápasů a kouč Karel Jarolím po návratu na jejich lavičku deset.

"Natahování série bez výhry je frustrující, slušnými slovy se to nedá popsat. Samozřejmě do každého utkání jdeme s úsilím černou sérii ukončit vítězstvím. Nejinak tomu bude i doma proti Karviné. Od některých hráčů očekávám víc," uvedl Jarolím, který už bude mít k dispozici po vypršení třízápasového disciplinárního trestu kapitána Marka Matějovského.

Kvůli opatřením proti koronaviru se zápasy stále hrají bez diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články