Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosický hrál poprvé od září 2016, Sparta zvítězila nad Blackburnem 1:0

Nonntal (Rakousko) - Záložník Tomáš Rosický na soustředění v Rakousku nastoupil na závěrečných 19 minut přípravního utkání Sparty s Blackburnem. Bývalý kapitán fotbalové reprezentace od loňského září nehrál kvůli zdravotním problémům a v březnu se podrobil operaci achilovky. Letenský celek si nakonec se soupeřem z třetí anglické ligy poradil 1:0.

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Šestatřicetiletý Rosický se vrátil do Sparty loni v létě po deseti letech v Arsenalu, zvládl však jen 18 minut v utkání 6. kola první ligy s Mladou Boleslaví. Podobnou porci odehrál bývalý hráč Dortmundu i dnes, když v závěru zápasu na soustředění v Nonntalu vystřídal Michala Sáčka.

O výhře rozhodl v 50. minutě Marc Janko. Rakouský útočník, který je jedním z osmi nových hráčů ve Spartě, si ve druhém utkání za Spartu připsal první gól. "Dnešním zápasem jsem ukončil období, ve kterém sleduji hráče a dělám si o jejich individuálních schopnostech detailní přehled," uvedl trenér Andrea Stramaccioni.

"Zatímco v prvním poločase jsme experimentovali se dvěma útočníky, Lafatou a Jankem, v tom druhém jsme se vrátili k systému, který bude v sezoně náš vlastní - tedy se spolupracující desítkou a dvěma útočnými křídly," prohlásil italský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články