Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Roční hostování dořešeno. Hovorka posílil Jablonec. Hodně se to táhlo, říká

Jablonec získal fotbalistu Davida Hovorku ze Sparty. Čtyřiadvacetiletý obránce se severočeským klubem už trénoval v přípravě, ale oba kluby stvrdily roční hostování s opcí na přestup až den před startem nového ročníku první ligy.

David Hovorka
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Táhlo se to hodně dlouho. Teprve ve středu to bylo všechno hotové. Jsem rád, že se to dotáhlo," prohlásil Hovorka.

Stoper, který umí zaskočit na pravém kraji obrany, hrával za Liberec, ale nakonec si vybral severočeského rivala Jablonec. "Kluky jsem znal z minulosti. Hrávali jsme proti sobě, hned jsme si ze sebe dělali srandu. Parta je tady super, funguje to tady. Jsem rád, protože tyhle věci nám třeba také pomohou na hřišti v zápasech," řekl Hovorka.

Odchovanec Sparty přišel do prvního týmu pražského celku poprvé v roce 2012, ale neprosadil se. Zamířil proto na hostování do Hradce Králové a na Žižkov. V roce 2015 přestoupil do Liberce, odkud ho Sparta loni v únoru koupila zpět a podepsala s ním smlouvu do roku 2020.

V nejvyšší soutěži dosud Hovorka odehrál 55 zápasů a vstřelil čtyři branky. Pro Jablonec, který se chystá na základní skupinu Evropské ligy, je čtvrtou posilou po obránci Tomáši Břečkovi ze Slovácka, záložníkovi Miloši Kratochvílovi z Plzně a útočníkovi Davisi Ikaunieksovi z Jihlavy. V sestavě by měl nahradit Luďka Pernicu, který přestoupil do Plzně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články