Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Řezníček nasázel hattrick a Zbrojovka utnula čekání na výhru

Důležitý zápas pro brněnské fotbalisty hned ze dvou důvodů. Zbrojovka ukončila čtyřzápasový půst bez vítězství a k tomu se jí chytl stěžejní hráč. Kapitán Jakub Řezníček nasázel ve 13. kole první ligy Pardubicím hattrick a zařídil tři body za výhru 3:1. Zkušený útočník se s devíti góly dotáhl na dosud nejlepšího ligového střelce Stanislava Tecla ze Slavie.

Brněnský Jakub Řezníček v souboji s Bernardo Rosou z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Zbrojovka bodovala po třech porážkách a posunula se na osmé místo neúplné tabulky, navíc má k dobru dohrávku proti vedoucí Plzni. Pardubice nenavázaly na minulou domácí výhru a prohrály devět z posledních 10 kol. Zbrojovka vyhrála v zápase na hřišti soupeře po dvou porážkách a venku získala 12 z celkových 17 bodů v ligové sezoně.

"Nepřipouštěli jsme na sebe žádný tlak, že bychom už měli zvítězit. Měli jsme výborný vstup do sezony, ale pořád se bereme jako nováčci soutěže. S výkonem a s výsledkem jsme jednoznačně spokojení, přestáli jsme úvodní tlak a od druhé branky už jsme celkem dominovali," zhodnotil kouč Brna Richard Dostálek.

Pardubice měly v bojovném úvodním dějství mírnou převahu a po 20 minutách mohly jít do vedení, Janošek ale prudkou ranou z voleje trefil jen spojnici tyče a břevna. Na druhé straně po Alliho individuální akci a přihrávce do vápna přestřelil ve velké šanci Ševčík. Brněnský záložník si vše vynahradil ve 40. minutě, kdy vybídl k samostatnému úniku Řezníčka, a ten zakončil souhru nejproduktivnějších hráčů týmu přesnou střelou ke vzdálenější tyči.

Kapitán Zbrojovky skóroval v ligovém ročníku i v šestém venkovním utkání, na hřištích soupeřů nastřílel všechny své branky. Krátce po změně stran navíc nekompromisní ranou zužitkoval Součkovu zpětnou přihrávku na hranici pokutového území.

Domácí se v ofenzivě trápili a v 74. minutě inkasovali potřetí. Ševčík si narazil míč s Allim a nigerijský záložník našel před prázdnou bránou znovu Řezníčka. Brněnský útočník nasázel v lize hattrick už ve třetím klubu, v minulosti se mu to povedlo za Teplice a Olomouc.

"To byla krásná akce, Alli mi to připravil ideálně. Všechny ty góly jsem takhle chtěl dát, povedlo se," řekl Řezníček. "Hattrick je pro něj skvělý, jeho góly nám přinášejí vítězství a body do tabulky. Měl před všemi trefami neskutečný servis od spoluhráčů, který možná v posledních zápasech chyběl," doplnil Dostálek.

V závěru snížil prvním ligovým zásahem střídající Mareš. Pardubice s Brnem po dvou výhrách poprvé v nejvyšší soutěži prohrály a nadále ztrácejí na předposlední Zlín šest bodů.

"Důležitý zápas, který jsme nezvládli. Bylo to o prvním gólu, soupeř nás vyškolil z efektivity," litoval domácí trenér Radoslav Kováč. "Máme talentované fotbalisty, hráči tu mají kvalitu. Ale potřebujeme i soubojové typy, víc čekáme od zkušenějších hráčů. Potřebujeme mít také zdravé stěžejní hráče, chyběl nám Hranáč, zraněný je i Solil. To nejsou výmluvy, ale fakta, nemáme osu týmu," dodal bývalý reprezentant.

Jeho svěřenci mají s devíti góly nejhorší útok ligy a s 36 inkasovanými brankami i nejslabší obranu.

FK Pardubice – Zbrojovka Brno 1:3 (0:1)

Branka: 80. Mareš - 40., 50. a 74. Řezníček. Rozhodčí: Szikszay - M. Vlček, Volf - Kocourek (video). ŽK: Černý, T. Vlček - Berkovec, Pachlopník. Diváci: 877.

Sestavy:

Pardubice: Markovič - Kostka, T. Vlček, Chlumecký, Rosa (67. Mareš) - Janošek (77. Vacek), Icha - Zahradníček (54. Sychra), Hlavatý, Helešic - Černý (54. Lima). Trenér: Kováč.

Brno: Berkovec - Hrabina, Hlavica, Šural, Granečný - Texl, Souček (76. Pachlopník) - Hladík (85. Rogožan), Ševčík (90.+4 Nečas), Alli (85. Fousek) - Řezníček (90.+4 Blecha). Trenér: Dostálek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články