Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rezek se vrátil z "důchodu" rovnou do základu: Teplicím něco dlužím

Po více než čtyřech měsících bez profesionálního fotbalu se devětatřicetiletý fotbalista Jan Rezek překvapivě vrátil na prvoligovou scénu. Novopečený trenér Teplic Jiří Jarošík totiž Rezka při svém debutu nečekaně vytáhl z třetiligové rezervy Severočechů a nasadil ho rovnou do základní sestavy utkání se Slováckem. Zkušený útočník se mu odvděčil gólem, porážce 2:3 ale nezabránil.

Navrátilec Jan Rezek
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

V květnu se Rezek rozloučil s angažmá v Příbrami právě v utkání v Teplicích a prohlásil, že po sestupu do druhé ligy nejspíš ukončí profesionální kariéru. Následně se vrátil do Teplic, kde jako asistent u dorostu rozjel trenérskou kariéru. Navíc začal nastupovat za teplickou rezervu. Kvůli velké marodce v A-týmu se však vrátil na prvoligové trávníky.

"Na spadnutí to bylo už minulý týden, kdy jsme hráli doma s Olomoucí. Trenér (Radim) Kučera se mě ptal, zda se na to cítím. Řekl jsem, že můžu být k dispozici, nechtěl jsem z toho utéct. Tady jsem dostal první ligovou šanci a klubu za to něco dlužím," řekl Rezek.

Vedení klubu po remíze s Olomoucí Kučeru odvolalo a nahradilo ho Jiřím Jarošíkem. Rezek se k týmu připojil až ve čtvrtek a sám byl zvědav, jak zvládne tempo první ligy. "Je to přece jen něco jiného než třetí liga, navíc v tomhle věku. Nevěděl jsem, co od toho čekat, ale během pěti minut jsem se do toho dostal," uvedl jednadvacetinásobný reprezentant.

Pomohl mu k tomu i gól v 15. minutě, po kterém šly Teplice do vedení. "Vždycky mám dobré první zápasy tam, kam přijdu, takže jsem rád. Ve své podstatě je ale ten gól k ničemu, protože si nevezeme domů žádný bod," prohlásil ofenzivní univerzál, který se v lize trefil poprvé od srpna 2020, kdy v dresu Příbrami dal gól právě Teplicím.

Po necelých 70 minutách vystřídal. "Slovácko nás nahánělo, síly ubývaly, ale trenér se rozhodl sám, chtěl oživit hru. To se povedlo, ale škoda, že jsme nevyrovnali a nevezeme si bod," konstatoval Rezek. Severočeši nevyhráli šesté kolo po sobě a patří jim předposlední 15. místo.

V neděli Rezek povede teplický dorost v Praze proti Tempu. Zda se po reprezentační přestávce zase objeví v kabině "áčka", neví. "To neřeším, záleží na tom, jak to bude s marody. Jsem připraven Teplicím kdykoliv pomoci. Věřím, že se nám podaří zachránit, ale musíme všichni pořádně makat," podotkl někdejší hráč Sparty, Plzně, Bohemians 1905 nebo Apollonu Limassol. "Hodně nám pomohl, podržel nás nejen gólem. Budeme uvažovat i nadále o jeho pomoci, záležet bude na marodce v týmu," nastínil Jarošík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články