Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rekordní série Slavie končí, Liberci doma podlehla 1:2

Jednou to přijít muselo a přišlo to v utkání s Libercem. Slavia utrpěla po 36 ligových zápasech porážku. Poprvé v sezoně doma inkasovala a podlehla Severočechům 1:2. V 35. minutě šokoval Eden Potočný, v 73. minutě z penalty zvýšil Bosančič. V nastavení už jen korigoval Necid. Plzeň tak má v čele tabulky luxusní náskok 11 bodů, Liberec se dotáhl na Pražany už jen na dva body.

Slavia - Liberec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Už los cosi naznačil. Slavia musela začít netradičně hrát proti "své" tribuně Sever. To ještě domácí netušili, že to může hrát v závěru zápasu svou roli. Pražané nicméně vstoupili do utkání velmi aktivně, ale k vedoucí trefě to nevedlo. Ve 13. minutě vychytal Van Burena hostující brankář Kolář a vzápětí hlavičkoval vedle Škoda. Liberec odpověděl Breiteho střelou po signálu z rohu těsně vedle.

Jenže pak nečekaně udeřili Severočeši. Kulhánek posunul do strany na Coufala a jeho centr zužitkoval na zadní tyči hlavou nepokrytý Potočný. Dal svůj třetí gól za posledních pět kol a navázal na dva góly v Edenu, jimiž předloni na jaře ještě v dresu Teplic zařídil remízu 2:2.

Slavia v šestém domácím zápase této ligové sezony poprvé inkasovala, ještě do pauzy ale mohla srovnat, kdyby další Van Burenovu šanci opět nezlikvidoval brankář Kolář.

Před koncovkou se Slavii vždy něco nepovedlo

Domácí pokračovali v náporu i po přestávce. Dvakrát se tlačil do šance Van Buren, ale ani jednou nemířil přesně. V 65. minutě po přihrávce střídajícího Dannyho vytáhl Stochovu střelu Kolář a hostující gólman vzápětí zasáhl i proti Škodovi.

Slavia se vzhledem k výhře Plzně musela tlačit dopředu a Liberec toho využil v 72. minutě k rychlému brejku tři na jednoho, který po Graiciarově přihrávce zastavil ve vápně rukou domácí Bořil. Srbský záložník Bosančič z penalty nezaváhal a dal svůj první gól v lize po návratu do Čech.

"Prostě dva góly jdou za mnou, dvě hrubky a oni je potrestali. Byla to ruka, šel jsem do skluzu, chtěl jsem to trefit nohou nebo tělem. Že to byla ruka, to byla náhoda. I kdybych stál, za mnou byl stejně hráč a mohl to uklízet do prázdné branky," uvedl Bořil.

Kolář držel liberecké naděje na skvělý výsledek

Třetí trefu mohl přidat Graiciar, který mířil po úniku těsně vedle, a Voltra vychytal Laštůvka. Na opačné straně Kolář vytáhl dalekonosnou Bořilovu střelu a snížení střídajícího Necida přišlo až v závěru nastavení, takže vyrovnat už Slavia nestihla. Pražané utrpěli první ligovou prohru od loňského srpna, kdy podlehli 1:3 v Plzni a poté převzal tým místo odvolaného Dušana Uhrina mladšího nynější kouč Jaroslav Šilhavý.

"Bavili jsme se o tom, že na začátku té slávistické série jsme tu před rokem prohráli 0:1 a že bychom ji chtěli ukončit. Nechci tu výhru moc povyšovat, odehráli jsme plno zápasů v pohárech. Je to veliký úspěch, cenný skalp, hodně si toho vážím, ale nechci poměřovat, co je víc a co míň," uvedl Trpišovský.

Bodová propast mezi prvním a druhým celkem je velká. "Musíme to vzít a koukat se dopředu. Těch 11 bodů je hodně. Nechci říkat, že je to hotové, ale Plzeň je v laufu, má kvalitní tým a těžko se to bude dohánět. Pokud je naděje, umírá poslední. Uvidíme za dvě kola, až budeme hrát tam, to nám určitě hodně napoví," uvedl trenér Slavie Šilhavý.

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Branky: 90.+5 Necid - 35. Potočný, 73. Bosančič z pen. Rozhodčí: Pechanec - Arnošt, Koval. ŽK: Sýkora, Laštůvka - Kulhánek, Potočný, Bosančič, Pulkrab. Diváci: 14.067.

Slavia: Laštůvka - Bořil, Frydrych, Jugas, Sobol - Souček, Hušbauer - Sýkora (59. Danny), Van Buren (73. Necid), Stoch (80. Zmrhal) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Hybš - Kulhánek - Ševčík, Breite, Bosančič (88. Mikula), Potočný (75. Voltr) - Graiciar (82. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Samozřejmě jednou jsme prohrát museli, ale že to bude dnes, to jsem si nemyslel, aniž bych chtěl snižovat kvality Liberce. Věřil jsem, že v tomhle období jsme schopni doma porazit kohokoliv. Nicméně dneska se to nepovedlo, nebyli jsme ve své kůži. Nic se nám nevedlo, hovořím hlavně o šancích, které jsme měli."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Myslím, že až na prvních 15 až 20 minut jsme utkání odehráli tak, jak jsme chtěli. V úvodu jsme byli hodně pasivní, neudrželi jsme se na míči, nebyli jsme nebezpeční do ofenzivy. Pak jsme se z tlaku vymanili a pomohl nám gól, který jsme dali po centru a dostali se do vedení. Druhý poločas kromě našich ztrát balonu si Slavia moc vyložených příležitostí nevytvořila."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články