Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Řehák odmítá Mosquerovo obvinění z rasismu. Klidně se budu soudit, prohlásil

Na slova záložníka Plzně Jhona Mosquery, který obvinil Pavla Řeháka, že ho rasisticky urazil v nedělním vyhroceném šlágru 13. kola první ligy, přišla ze strany Slavie rázná odpověď. Asistent trenéra sešívaných slova křídelníka Západočechů odmítl a podle svého vyjádření na klubovém webu je připraven se proti takovému nařčení bránit soudně.

Jhon Mosquera z Plzně (vpravo) v utkání se Slavií
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Kolumbijský záložník tmavé pleti byl jedním ze tří vyloučených plzeňských fotbalistů při porážce 0:2 v Edenu. Po zápase Mosquera na sociální síti napsal, že během cesty ze hřiště do kabiny od Řeháka uslyšel výraz monkey (opice). Svůj příspěvek sice poté smazal, ale západočeský klub se za svého hráče postavil a požádal Slavii o prošetření incidentu.

"Pokud Jhon Mosquera tvrdí ve svém příspěvku na instagramu, který stáhl několik minut po jeho zveřejnění, že jsem ho označil slovem 'monkey', tak bohužel lže," uvedl Řehák, který podle svých slov není rasista a rasismus odsuzuje.

Vyhrocený zápas řešil Fotbal fokus podcast, který naleznete také na Spotify a dalších podcastových aplikacích:

"Neudělal jsem to, a protože jsem se k němu v průběhu zápasu nikdy nepřiblížil na bližší vzdálenost než cca 15 metrů, pak pokud bych to skutečně udělal, tak by takovýto můj výraz nejen zachytily kamery nebo ruchové mikrofony, ale velmi dobře by jej také museli slyšet mí kolegové na lavičce a v mém bezprostředním okolí," doplnil bývalý hráč Slavie, jenž působil i v Japonsku.

Řehák uvedl, že pokud Mosquera nebo kdokoliv jiný bude nadále tvrdit, že se během utkání Slavie s Plzní dopustil jakékoliv rasistické urážky, je připraven se bránit soudní cestou. Má za to, že takové nařčení poškozuje jeho i rodinu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články