Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rehabilituje se Slavia proti Baníku? Boleslav jede na Hanou

Slávisty čeká v mezidobí zápasů proti Barceloně druhé utkání proti Baníku Ostrava. Na jeho půdě ve středu v rámci MOL Cupu poprvé letos v českém soutěžním zápase padli a dostali více než jeden gól. Napravit dojem z prohry 0:2 a podat výkon hodný účastníka Ligy mistrů se pokusí v 15. kole od 17 hodin. V druhém sobotním zápasu Mladá Boleslav vyjíždí do Olomouce.

Ani Nicolae Stanciu Slavii v Ostravě nespasil. Na snímku v souboji s Rudolfem Reiterem
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Slávisté bez několika opor osmifinále MOL Cupu v Ostravě nezvládli, dvakrát inkasovali v prodloužení a poprvé v sezoně podlehli českému soupeři. Obhájci mistrovského titulu přišli o šanci získat pohár potřetí za sebou a zopakovat double z minulé sezony.

"Pohárové utkání nám ukázalo, jak nehrát nejen s Baníkem, ale s žádným soupeřem. Horší výkon být nemůže, to už nejde zopakovat, co jsme předvedli. Nejde ani tak o fotbalovou stránku, ale o celkový projev týmu," prohlásil slávistický trenér Jindřich Trpišovský. "Je to už pryč, musíme se za to rehabilitovat. Máme stejného soupeře a doufám, že v nás všech a klucích bude touha vrátit soupeři porážku."

"Bude to samozřejmě trochu jiný zápas než v poháru. Bude tam asi více převahy Slavie, protože bude hrát doma. Budou tam i jiní hráči, ale to nic nemění na tom, že chceme být správně nachystaní a namotivovaní, protože my zase potřebujeme nějaké plusové body. Věřím, že ten středeční pohárový zápas byl jeden z těch kroků, kdy si hráči dokázali, že dovedou hrát ještě daleko líp," doufá trenér Baníku Bohumil Páník.

Hráči z Edenu na Baník doma umí, protože v posledních 14 utkáních s ním jen jednou prohráli. V ostravském kádru je nažhavený na svůj 50. start v české první lize Srb Nemanja Kuzmanovič.

Mladá Boleslav bude ve druhém sobotním zápase hájit třetí místo v Olomouci. Středočeši v neděli podlehli 1:3 Liberci a doma utrpěli první ligovou porážku v sezoně. Nicméně předminulé kolo Boleslav poprvé vyhrála na hřišti svého soka, když porazila Zlín 2:0.

Devátá Sigma čeká na výhru už pět kol, loni na Hané podlehla Boleslavi 0:4, když současný nejlepší kanonýr soutěže Nikolaj Komličenko nasázel hattrick. Naopak podzimní zápas v Boleslavi ovládla Sigma 4:0. Začíná se ve 14:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články