Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Rap jako životní koníček. Moje kauza byla úsměvná bublina, prozradil Kučera

Ve fotbalovém světě mají hráči různé koníčky. Auta, motorky, rybaření nebo také hip-hop. V tom je v domácí lize vidět zejména Tomáš Kučera. Záložník Teplic se nedávno proslavil slokou, ve které se opřel do Romana Berbra či Miroslava Pelty, za což si vysloužil tučnou pokutu. Sám však celou kauzu považuje za přifouknutou a na jeho lásce k hudbě to nic nezměnilo.

Tomáš Kučera
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Není prvním ani posledním, kdo si z fotbalistů oblíbil hip-hop a pustil se na dráhu interpreta. Do světa rapu pronikl třeba bývalý hráč Realu Madrid Royston Drenthe nebo současná hvězda Lyonu Memphis Depay.

V české lize když se řekne rap či hip-hop, tak se většině fanoušků vybaví právě on. Tomáš Kučera v listopadu loňského roku vypustil společně s interprety Cashanovou Bulharem a Labellem píseň Off Season, v níž se ve své sloce mimo jiné opřel do bývalého předsedy Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty, současného místopředsedy Romana Berbra či Sparty.

Mezi fanoušky za to získal celou řadu pochvalných ohlasů. Etické komisi FAČR se to však příliš nelíbilo a záložníkovi Teplic za to udělila pokutu 60 tisíc korun, která se po odvolání snížila na 40 tisíc.

"Sice peníze jsou jedna věc, ale celkově mi ta kauza přišla úsměvná. Šlo jen o dvě věty a média se toho zbytečně chytla. Vytvořila haló, bublinu, takže mě to zamrzelo, ale pořád jsou to jen peníze. Moc jsem to neřešil," prohlásil v rozhovoru pro magazín Fotbal Extra.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak se Kučera dostal k hip-hopu a co si myslí o kauze s Berbrem a Peltou?

Pro sedmadvacetiletého bývalého hráče Jihlavy či Plzně byla píseň Off Season rapovou prvotinou, ke které nahrála shoda okolností.

"Za mikrofonem ve studiu jsem byl poprvé. Vzniklo to čistě spontánně. Kluci, s kterými jsem to udělal, se tím částečně živí. Dá se je zabookovat do klubu a já když mám volno a fotbal mi to dovolí, tak se tam s nimi mihnu taky," prohlásil Kučera, který si se svými parťáky střihl písničku Off Season živě zatím jenom dvakrát, třikrát.

Hip-hop ale k rodákovi z Havlíčkova Brodu patří dlouho. Kučera, který vystupuje pod pseudonymem TK27, do tohoto hudebního stylu pronikl už na základní škole, kdy ho k němu přivedl starší brácha.

"Brácha je starší o 5 let a hip-hop od mala hodně poslouchal. Já s ním trávil hodně času, takže v druhém stupni základní školy jsem to od něj hodně odposlouchával a už mi to tak nějak zůstalo," vysvětluje.

Píseň, kde účinkuje i Kučera a vyvolala vlnu emocí:

Vedle fotbalu je tak hudba Kučerovým největším koníčkem, kterému se věnuje, kdykoliv má čas. "V létě jsem byl třeba v Barceloně na obrovském festivalu. Je to na denní bázi a je to můj největší koníček. Nejde jen o rapovou muziku, ale hudbu celkově. Každý den se v tomto oboru vzdělávám," prozradil.

Celkově cítí, že rap a hip-hop v Česku zažívá velký boom a tento styl poslouchá čím dál větší počet zejména mladých lidí. Pokud by si on měl sám vybrat, co on nejradši má v uších, míří do Ameriky.

"Je toho strašně moc. Baví mě třeba rappeři z Atlanty Gucci Mane či Future," dává tipy.

Že by nyní měl být v kabině hlavní DJ, to však ne. Rap zažívá v Česku boom, ale velká část spoluhráčů pořád poslouchá trochu jiný styl. "Myslím, že v kabině převažuje většina, co poslouchá něco jiného. Jasně, ten track, když vyšel, tak hrál každý den a kluci si ze mě dělali srandu. Ti mladší kluci ale tuto muziku celkem poslouchají," dodal.

Dočkáme se brzy nového hudebního počinu?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články