Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rambo se vrací, útočník Rabušic chce v Liberci zopakovat bývalé úspěchy

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, ale třikrát v jednom fotbalovém klubu hrát můžeš. To potvrdil útočník Michael Rabušic, který je v Liberci už potřetí. Rabušic uspěl na zkoušce během přípravy a podepsal se Slovanem smlouvu jako volný hráč po konci angažmá v Českých Budějovicích.

Michael Rabušic
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Fotbalista, kterému je nyní třicet, poprvé přišel do Liberce v roce 2011 a v nadcházející sezoně získal se Slovanem titul, k němuž výrazně přispěl 11 brankami. V ročníku 2013/14 si v Liberci zahrál se Severočechy základní skupinu Evropské ligy a v lednu 2014 přestoupil do Hellasu Verona, angažmá v Itálii mu ale nevyšlo a po hostováních v Perugii a Crotone se vrátil hostovat do Liberce na sezonu 2015/16. Poté odešel do Jihlavy, kde začínal kariéru.

Následně hrál v maďarském klubu Szombathelyi Haladás a uplynulý ročník strávil v Českých Budějovicích, kde ho však zbrzdilo vážné zranění kolena. Českou ligu v minulosti hrával také za Brno. V nejvyšší soutěži má na kontě 186 utkání, v nichž dal 38 gólů. V roce 2013 nastoupil třikrát za reprezentační A-tým.

Rabušic s Libercem trénoval od začátku přípravy a ve třech zápasech dal dva góly. "Rambo nás přesvědčil v přípravě o tom, že pro nás může být platný hráč. Vycházíme i z toho, že klubem prochází hodně hráčů a musíme se vypořádat s řadou změn, takže budeme rádi, když bude v týmu někdo, kdo má k Liberci přímý vztah," řekl kouč Pavel Hoftych.

"Jsem rád, že budu znovu doma a můžu hrát za Slovan. Doufám, že navážeme na předchozí sezony, které tu byly hodně úspěšné: titul, hráli jsme v pohárech, na což bychom chtěli navázat. Evropa přináší krásné zážitky a dostat se do ní pro nás bude hodně důležité," uvedl Rabušic pro web klubu, který se chystá na kvalifikaci Evropské ligy.

Liberec v létě přišel o útočníka Jana Kuchtu, který zamířil do Slavie. Z Edenu naopak Slovan získal na hostování Júsufa Hilála. "Budujeme nový tým, ale myslím, že to špatné nebude. Doufejme, že sezona bude úspěšná, hrozně se na to těším. Doufám, že zároveň trochu popíchnu kluky, aby opravdu nechali na hřišti všechno," dodal Rabušic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články