Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rajtorala mrzelo, že zastavil gólovou střelu Hory

Plzeň - Nejprve slavil vyrovnávací branku, pak si vyčítal, že sám zastavil možná gólovou střelu spoluhráče Jakuba Hory. Rozporuplný zápas má za sebou plzeňský fotbalista František Rajtoral. Ze své trefy příliš nadšený nebyl. Převládalo v něm zklamání po konečné remíze 1:1 se Slováckem, po které Plzeň propásla šanci vzdálit se na čele ligy konkurentům.

Rajtoral prý při střele Hory neměl šanci zmizet z dráhy míče. "Byla to taková rána, že uhnout už nešlo. Jsem rád, že mi to neustřelilo hlavu. Byla to prostě smůla," litoval po utkání Rajtoral. "Kdybych tam nestál, tak to asi byl gól. Škoda," dodal.

Rajtoral se po přesunu z pravého beka na post křídelního útočníka proměnil ve střelce a v této sezoně zaznamenal už třetí soutěžní gól. Dvakrát se prosadil v lize, jednou v Evropské lize proti Coimbře. "Jsem rád, že mi to padá a že se dostávám do šancí, ale na střílení gólů jsou tu jiní. To jsem ukázal i dnes, protože jsem tam měl šance na to, abych přidal ještě jeden gól," řekl sebekriticky.

Při svém gólu ale zachoval klid, když si troufl také na kličku brankáři Melichárkovi. "Naběhl jsem si do středu, Venca Procházka mě krásně našel a pak už bylo na mně, abych to proměnil. O blafák si to říkalo. Gólman byl už blízko. Možná kdybych to udělal i proti sparťanovi Vaclíkovi, tak jsem gól dal taky," prohlásil Rajtoral a připomněl svoji zahozenou šanci z před dvou týdnů.

Z gólu ale plzeňský univerzál moc velkou radost nakonec neměl, protože nepomohl k výhře. Ta by Plzni zajistila už čtyřbodový náskok na Olomouc a především rivala Spartu. "Nebudu lhát, že když jsem viděl Spartu a její porážku v derby, tak že jsem chtěl dnes vyhrát, abychom odskočili. Ale nedá se nic dělat. S remízou se musíme vyrovnat," dodal český reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články