Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rajtoral: Každý titul je výjimečný, oslavy se nikdy neomrzí

Plzeň - Fotbalisté Plzně i přes domácí porážku 1:2 s Jabloncem převzali po utkání mistrovský pohár, o který se zasloužili mimo jiné Michal Ďuriš s Františkem Rajtoralem, kteří s Viktorií za svoji kariéru dosáhli na nejeden úspěch.

František Rajtoral
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Lví podíl na mistrovském titulu má útočník Michal Ďuriš, který bojuje o korunu pro krále ligových střelců, a i proto ve středu nastoupil navzdory lehčím problémům s kotníkem. Proměněnou penaltou zaznamenal jediný gól Západočechů a s šestnácti brankami se osamostatnil na čele tabulky kanonýrů.

"Pokud mám říct pravdu, kdybych nesoutěžil o krále střelců, tak určitě nejsem v sestavě ani dnes," řekl slovenský forvard, který v minulém kole v Mladé Boleslavi nehrál. "V sobotu jsem si to s kotníkem udělal v Boleslavi sám na rozcvičce takovým blbým pohybem a jít do zápasu jsem už nechtěl riskovat. Dohodli jsme se, že pro mě bude lepší, když si oddechnu, ale dnes už jsem chtěl hrát," přidal slovenský reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Ďuriš: Prožívám titul víc, když jsem v útoku jednička

Před posledním ligovým kolem, v němž Plzeň hraje na Slavii, má na čele střelecké tabulky náskok jednoho gólu na sparťana Davida Lafatu. "Já jsem celou sezonu opakoval, že nejdůležitější je pro mě zisk titulu. Ten už jsme teď získali a co bude navíc, bude třešnička. Je to blízko, ale nechci se k tomu příliš upínat. Pokud to má přijít, tak to přijde," uvedl Ďuriš.

Plzeň poprvé slavila už na konci dubna, kdy po výhře nad Ostravou získala definitivu titulu. Dnes převzala pohár. "Je to zvláštní pocit, když člověk prohraje a musí oslavovat titul. Ani mi teď po zápase nedochází, jak je celá sezona úspěšná. Věřím, že až si po sezoně na pár dní v klidu sednu s rodinou, tak ty pocity určitě přijdou," prohlásil Ďuriš po zisku svého třetího poháru pro českého mistra.

"Je to pecka, už jsme si vlastně oslavy užili minulý týden. Určitě nás na náměstí teď bude čekat plno lidí a fotbal se hraje právě pro ně, takže se těším na to, jak si to společně užijeme," konstatoval Ďuriš.

Na čtvrtek dal trenér Karel Krejčí svým svěřencům volno, takže hráči mohou lehce porušit životosprávu. "Nebudeme to s pitím přehánět. Myslím si, že už ty oslavy byly dlouhé a intenzivní, navíc máme v sobotu ještě zápas, takže tam bychom to ještě chtěli dobře odehrát," upozornil plzeňský útočník.

Zájem z ciziny

Jeho povedený ročník neunikl ani zahraničním pozorovatelům, takže se o něho zajímá několik klubů. "Je to lákavé, ale musím se sejít s vedením. Myslím, že za určitých podmínek mi určitě nebudou dělat problémy. Ještě je před námi Euro a ani není ukončená ligová sezona, takže všechno jde mimo mě," uvedl Ďuriš.

"Roky utíkají a podobná nabídka už nemusí třeba přijít nikdy. Taková sezona ode mě nebude každý rok a upřímně je důležité to využít. Hlavní teď pro mě je dát se do pořádku zdravotně, za tři týdny je už Euro. Ještě sice nejsem nominovaný, ale věřím, že pozvánka dorazí i do Plzně," dodal.

Potěšila ho zpráva o chystaném návratu bývalého "parťáka" Marka Bakoše zpět do Viktorie z Liberce. "Já jsem to s Markem řešil už půl roku a teď to nastalo. Jsem velmi rád, že se vrátil do Plzně. Je to důležité pro kabinu i tým na hřišti," dodal Ďuriš.

Rajtoral plánuje oslavy

K zisku čtvrtého titulu z posledních šesti sezon přispěl opět i František Rajtoral, který je jedním z několika pamětníků všech úspěchů Viktorie.

"I když jsme prohráli, tak slavíme titul. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát a rozloučit se s fanoušky vítězně i s titulem. Nemůžeme mít všechno a máme v uvozovkách jenom titul," řekl Rajtoral, který patří mezi tradiční vůdčí postavy mistrovských oslav.

Je nám líto, video expirovalo.
Rajtoral: Hráli jsme dobrý fotbal

"Řekl bych, že je to náročné. Ono se to nezdá, ale když člověk takhle hraje zápas a pak bez jídla jde a něco při oslavě vypije, tak to není vůbec jednoduché," vtipkoval Rajtoral.

Mistrovské oslavy prý nikdy neomrzí. "Věřím, že každá ta oslava je něčím výjimečná a i teď to pro nás bude něco nového. První místo je sice stejné, ale ty oslavy jsou vždy něčím jiné," doplnil Rajtoral a spěchal do klubového autobusu odjíždějícího na zaplněné plzeňské náměstí, kde vedle natěšených fanoušků čekal na hráče i ohňostroj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články