Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Radikální řez. Holoubek s Požárem končí na lavičce Sparty

Praha – David Holoubek a Tomáš Požár už nepovedou fotbalovou Spartu. Vedení klubu je odvolalo z lavičky letenského týmu kvůli neuspokojivým výkonům. Holoubek se přesune zpět k mládeži, Požár zůstane sportovním ředitelem. Jméno nástupce obou mužů zatím není známo, hlavním favoritem je ale podle informací nečekaně Petr Rada.

David Holoubek a Tomáš Požár
zdroj: Twitter autor: AC Sparta Praha

Podle médií je favoritem na uvolněný post jiný bývalý reprezentační kouč Petr Rada. Podle svých zdrojů se na tom shodly servery iSport.cz a Aktuálně.cz s tím, že by mohl být představen už v úterý. (VÍCE ZDE)

Osmapadesátiletý Rada naposledy vedl na podzim poslední Příbram, než se v zimě dohodl z ekonomických důvodů klubu na ukončení spolupráce. S 285 odkoučovanými zápasy v lize je sedmým nejzkušenějším českým trenérem.

Holoubek s Požárem na lavičce Sparty skončili poté, co jejich tým prohrál na půdě Mladé Boleslavi 0:1. Vstup do jara Letenským výsledkově vůbec nevyšel. Sparťané vypadli z Evropské ligy po porážce 0:4 a remíze 1:1 s Rostovem, v lize si připsali jen dvě hubené výhry nad Bohemians a Duklou, oba venkovní zápasy v Jablonci a Mladé Boleslavi ale prohráli. Na první Slavii Sparta deset kol před koncem ztrácí devět bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta po konci Požára s Holoubkem hledá nového trenéra

"Nejsme spokojeni ani s výsledky, ani s předváděnou hrou. Tým se po vysoké porážce v Rostově nedokázal vrátit na vítěznou vlnu a nepřicházely ani známky zlepšení," odůvodnil rozhodnutí generální ředitel Adam Kotalík. 

Trenér Požár už po utkání v Boleslavi avizoval, že situaci bude řešit se sparťanským vedením a rovněž kritizoval výkony svého celku. "Nefunguje nám vůbec nic, nejsou ve hře emoce, neudržíme míče, prohráváme souboje a nedaří se nám kombinace. Nedaří se týmu ani individualitám, takže je těžké, aby někdo ten prapor zvedl," přemítal Požár.

Šestatřicetiletý Holoubek bude i nadále ve Spartě pokračovat a vrací se k trénování v mládežnické akademii na Strahově. V roli sportovního ředitele zůstane i jednačtyřicetiletý Požár, který plnil roli hlavního trenéra, protože Holoubek zatím nemá potřebnou licenci.

Zatím není jisté, kdo proti Zlínu tým povede. Média favorizují Radu, dříve už ale vedení Sparty mělo několikrát jednat s Pavlem Vrbou. Zájem o bývalého kouče české reprezentace, jenž v prosinci skončil v Machačkale, však údajně projevila i Plzeň, kterou Vrba dovedl ke dvěma mistrovským titulům.

Vrba v rozhovoru pro Moravskoslezský deník přiznal, že zájem Sparty zaregistroval. "Média mají dobré informace, ne přese mě, ale přes určité lidi," prohlásil. "Jsou kluby, které by mě v Česku zajímaly, je to o jednáních, je to o dohodě. Netvrdím, že by bylo něco podepsáno, něco domluveno," dodal.

"Pokud by mě oslovil top klub v Česku, je to pro mě zajímavé. To platí i o zahraničí. V této chvíli je to otevřená věc. Zatím to bude ještě nějakou dobu trvat, kdy žádné angažmá mít nebudu," uvedl Vrba. "V současné době jsou v Česku tři čtyři dobré a zajímavé adresy. Proto bych nespecifikoval jenom Spartu," přidal.

Zdroj
ČT sport, sparta.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články