Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rada po sérii odchodů z Jablonce: Musíme vybrat správné hráče, šestka je stále náš cíl

V zimní přestávce přišel o tři hráče základní sestavy a kolem klíčového záložníka Michala Trávníka navíc stále krouží anglické či německé kluby. Přesto si trenér Petr Rada myslí, že jablonecké mužstvo má dostatečnou kvalitu na to, aby v jarní části ligy bojovalo o evropské poháry. Zkušený kouč věří, že se Severočechům povede opory nahradit. Momentálně se poohlíží po levém obránci z tuzemské soutěže.

Petr Rada na tiskové konferenci
zdroj: ZUMA autor: Hennadii Minchenko

"Myslím, že po podzimu, který jsme měli, se dalo očekávat, že někdo odejde, že o hráče bude zájem. Na jednu stranu je to pro nás dobré, na druhou nepříjemné. Ale takový je fotbal, hráči přicházejí a odcházejí. Musíme vybrat ty správné, aby je dobře nahradili," řekl Rada po bezbrankové remíze v utkání Tipsport ligy s Pardubicemi.

Jablonečtí odchodem Marka Hanouska s Davidem Lischkou do Sparty ztratili polovinu ze stabilní defenzivní čtveřice. "Asi pro každého je nepříjemné, když odejdou dva hráči z obrany, byli spolu sehraní. Ale nevnímám to jako velký problém. Je tady Břečka, uvidíme, až se vrátí Sobol, jak bude vypadat. Budeme se ještě dívat po někom na levou stranu, tam budeme mít asi největší deficit," konstatoval šedesátiletý stratég.

Po obránci se ambiciózní klub vzhledem ke kratší zimní přestávce rozhlíží v Česku. "Jelikož je krátká doba do mistrovské soutěže, je z pohledu komunikace a všeho lepší dívat se u nás. Hráči by do toho mohli rychleji zapadnout," mínil Rada.

Není vyloučeno, že Jablonec opustí ještě někdo další. Zájem je hlavně o ofenzivního záložníka Trávníka. "Pokud by měl ještě nějaký odchod nastat, chtěl bych, aby to bylo co nejdřív, protože příprava je krátká. Kdyby to bylo koncem měsíce, bylo by to pak složitější dokombinovat do sebe," prohlásil Rada.

"Uvidíme, jak to bude, už je to asi jen o jednom hráči - Trávníkovi, o kterém se tady spekuluje. Ale jsou to jen články v novinách, on je zatím v klidu. Od vedení mám zprávy, že nic konkrétního na stole neleží," dodal bývalý reprezentační trenér.

Sport
zdroj: ČT4

Navzdory odchodům opor Jablonec nemění ambice bojovat ze čtvrtého místa po podzimu o první šestku, jež si zahraje nejlepší část nadstavby.

"Budeme se chtít udržet v první šestce, což je pro nás cíl. Samozřejmě to bude těžší po těch odchodech, ale jsou tady jiní hráči, které budeme muset zapracovat. Poprat se s tím, nic jiného nám nezbývá. Musíme hráče přesvědčit, že jsou tady proto, aby byli připraveni, když někteří odejdou," zakončil Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články