Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Rada i přes výhru prohlásil: Nerad hraju proti deseti, zavání to průšvihem

Ošidnost, možná jistá nečitelnost při hře proti oslabenému soupeři není trenérovi Petru Radovi příjemná. Kouč fotbalistů Jablonce po výhře 2:0 ve Zlíně v předehrávce 10. kola první ligy přiznal, že z této situace může hrozit průšvih. "Ševcům" chyběl od 45. minuty vyloučený útočník Tomáš Poznar a Severočeši po přestávce přesilovku dvakrát využili.

Kouč Jablonce Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Nerad hraju proti deseti, většinou to zavání průšvihem, soupeř totiž hraje často z bloku a jakákoliv standardní situace může být pak smrtelná. Takové tři situace jsme tam měli i my. Byla už spousta zápasů, kdy tým v deseti vyhrál," řekl Rada.

Jeho celek se po vyloučení dlouho nedostal do výraznější šance. Skóroval až v 71. minutě zásluhou Václava Pilaře, kterému přihrál Robert Hrubý, jehož přitom chtěl Rada předtím vystřídat.

"Před gólem nám trochu vázl prostředek hřiště, chtěli jsme tam dát druhého útočníka, abychom byli nebezpečnější směrem dopředu. No a pak dal Robert Hrubý skvělou přihrávku na Vencu Pilaře a ten to uklidil na zadní tyč," uvedl dvaašedesátiletý bývalý hráč pražské Dukly, Düsseldorfu, Toronta Blizzard či Bohemians 1905.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Zlín - Jablonec

Pojistku na výhru Jablonce přidal v 84. minutě Ivan Schranz z penalty. "Domácí tým měl dobrou sérii, je to nepříjemný soupeř. Výhry odsud si ceníme," prohlásil Rada, který připomněl předchozí tři výhry Zlína v lize.

Severočeši hráli v nejvyšší soutěži naposledy před dvěma týdny, kdy zvítězili v podještědském derby 3:1 na hřišti Liberce. Duel s Bohemians 1905 z minulého kola byl kvůli karanténě v pražském klubu odložen na úterý. Podle Rady se herní výpadek na mužstvu proti Zlínu zpočátku projevil.

"V Liberci jsme do toho vlítli hned od začátku, tady to tak nebylo, prvních pět minut bylo málo pohybu. Pak už jsme měli hru pod kontrolou, měli jsme spoustu šancí. Třeba ta Zeleného hlavička nebo zakončení Kubisty, to byly velké šance. Měli jsme už vést po první půli, ale ve Zlíně nikdy nevíte," konstatoval někdejší kouč Plzně, Liberce, Teplic, Jihlavy, Příbrami, Slavie, Sparty nebo české reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články