Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Rada dostal za hádku s fanouškem důtku, Sparta za rasismus pokutu téměř 200 tisíc

S důtkou za nevhodné chování odešel od Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Petr Rada. Kouč Jablonce dostal trest za emotivní hádku s divákem při utkání s Pardubicemi. Východočeský klub jako pořadatel za nevhodné pokřiky z publika vůči Radovi zaplatí 30 tisíc korun. Pokutu 175 tisíc schytala Sparta za pyrotechniku a rasistické urážky soupeře v utkání s Baníkem. Ostrava za pyrotechniku svých příznivců musí uhradit částku 25 tisíc.

Duel Sparty s Ostravou (2:1) byl kvůli hustému dýmu i nebezpečné vystřelovací pyrotechnice ve druhém poločase krátce přerušen. Několik jedinců na Letné také rasisticky uráželo hostujícího hráče tmavé pleti Gigliho Ndefeho.

Divák v pražském Ďolíčku, kde mají Pardubice domácí azyl, vulgárním pokřikem vyprovokoval Radu, který mu v podobném duchu odpověděl od lavičky směrem na tribunu. Pořadatelé fanouška nevyvedli. Zápas skončil remízou 1:1.

"Chování fanouška Pardubic při utkání s Jabloncem bylo zcela nepřijatelné a postup pořádajícího klubu vůči němu měl být z našeho pohledu významně důraznější, než jak pardubický klub postupoval," řekl předseda komise Richard Baček.

"Na druhou stranu trenér nejvyšší fotbalové soutěže by měl zachovat dekorum a v takovýchto situacích reagovat jinak. Trenér Petr Rada se osobně dostavil na jednání disciplinární komise a vysvětlil pohnutky svého jednání," dodal Baček.

Za pyrotechniku a nevhodné pokřiky diváků v zápase Plzně se Slavií (1:1) zaplatí domácí Viktoria 70 tisíc, Pražané i kvůli poškození plzeňského stadionu dostali pokutu 30 tisíc korun.

Disciplinárka zahájila řízení s Táborskem, které nedorazilo ke středečnímu duelu 23. kola druhé ligy v Chrudimi s vysvětlením, že týmový autobus kvůli dopravní nehodě na D1 zůstal v koloně bez možnosti z dálnice sjet. Komise vyzvala Táborsko, aby doložilo tvrzení, že nemohlo na utkání dojet včas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články