Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Pulkrab pálil ostrými i na Slovácku a zajistil Liberci hubenou výhru

Pět ligových zápasů na jaře - sedm gólů. Aktuální bilance libereckého útočníka Matěje Pulkraba je vskutku famózní. Tentokrát vystřelil Slovanu vítězství 1:0 na stadionu Slovácka. Svěřenci trenéra Davida Holoubka proto uhájili třetí místo před olomouckou Sigmou, která v pátek slavila na Julisce. Slovácko je naopak čtrnácté se shodným počtem bodů jako předposlední Brno.

Utkání Slovácko - Liberec
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

První velkou šanci zápasu si připsali domácí, když v šesté minutě střílel po zpětné přihrávce Juroška, ale jeho ránu vyrazil brankář Hladký. Minutu na to se dostal do příležitosti i Liberec a Pulkrab se po Kerberově centru nemýlil. Český reprezentant do 21 let poslal míč k pravé tyči Hečovy brány.

"Možná to vypadalo jednodušeji, než to bylo. Podařilo se mi to nasměrovat pravou šajtlí do branky, sešlo se prostě vše tak, jak mělo - centr i zakončení," řekl Pulkrab. "Podíval jsem se za sebe a v tu chvíli Pulkrab udělal půlkrok a byl přede mnou. Měli jsme to spíš odehrát na přední tyči, ale je to moje chyba," přidal domácí stoper Břečka.

Slovácko nicméně inkasovaný gól nepoložil a naopak přidalo na aktivitě, jenže Šimko hlavičkoval vedle hostující svatyně. Ve 14. minutě sice vítr odfoukl po nákopu míč z dosahu vybíhajícího Heči, ale Severočeši z toho druhou branku vytěžit nedokázali. Neujala se ani kombinace domácích, po které těsně vedle zakončoval Juroška.

Úvod druhé půle opět patřil Slovanu, ze své převahy ovšem dokázal vytěžit pouze čtyři rohové kopy. Mrzet ho to nicméně nemuselo. Úspěšně rozbíjel útočné akce soupeře a sám postupnou kombinací zkoušel najít skulinu v domácí obraně.

Přesto mohlo Slovácko vyrovnat - Zajíc ve skluzu v 71. minutě jen o centimetry nedosáhl před prázdnou brankou na Navrátilovu přihrávku. "Šance jsme měli, zápasu by asi víc slušela remíza. Boj o záchranu vnímám stále stejně - musíme vyhrávat zápasy, získávat body," uvedl trenér Slovácka Kordula.

"Slovácko mělo šance a se štěstím jsme tomu zabránili, ať už to bylo nezkušeností útočníka nebo terénem, který je složitý," přidal kouč Liberce Holoubek, jehož tým díky vítězství prodloužil sérii neporazitelnosti na pět zápasů a od druhé Slavie ho dělí jediný bod.

Pražané však mají k dobru nedělní duel se Zlínem. "Dnes jsme byli šťastnějším týmem, za což jsme rádi, protože chceme hrát o poháry a tyto tři body z tohoto prostředí proti takto silnému týmu jsou pro nás důležité," uvedl liberecký kouč.

22. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 7. Pulkrab. Rozhodčí: Pechanec - Pelikán, Horák. ŽK: Janošek, Daníček, Navrátil - Kerbr, Mikula, Karafiát, Breite. Diváci: 4226.

Slovácko: Heča - Juroška, Břečka, Šimko, Divíšek - Navrátil, Janošek (46. Machalík), Sadílek, Daníček, Petr (77. Rezek) - Zajíc. Trenér: Kordula.

Liberec: Hladký - Coufal, Mikula, Karafiát, Kerbr (46. Knejzlík) - Breite, Folprecht, Oscar, Havelka, Potočný (86. Bartl) - Pulkrab (64. Da Silva). Trenér: Holoubek.

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Viděli jsme bojovný zápas, který nám moc fotbalu nenabídl. Měli jsme velkou šanci hned v úvodu a inkasovali jsme ze situace, na kterou jsme hráče upozorňovali. Ve druhém poločase jsme se s tím snažili něco udělat, ale nepředvedli jsme takovou kvalitu v ofenzivě, která by nám umožnila alespoň vyrovnat, i když jsme šanci měli. Utkání by asi víc slušela remíza, prohráli jsme, ale za osm dnů nás čeká další, takže musíme jít dál. Boj o záchranu vnímám stále stejně - musíme vyhrávat, získávat body."

David Holoubek (trenér Liberce): "Jsme rádi, že jsme zde vyhráli, protože soupeř hrál výborně. První poločas jsme zvládli, druhý byl hodně o bojovnosti. Slovácko mělo šance a my byli šťastnějším týmem, za což jsme rádi, protože chceme hrát o poháry a tyto tři body z tohoto prostředí proti takto silnému týmu jsou pro nás důležité. Jsme rádi, že Matěj (Pulkrab, pozn. autora) má takovou střeleckou fazonu a byli bychom rádi, kdyby na to navázali i další hráči. Samozřejmě respektuju to, že Slovácko mělo šance a se štěstím jsme tomu zabránili, ať už to bylo nezkušeností útočníka, nebo terénem, který byl složitý. My na to jsme z Liberce zvyklí, ale je škoda, že se na takových, ne úplně fotbalových terénech musí hrát, a je to ke škodě i domácím, kteří mají kvalitní tým a dobře kombinují. Tohle jim škodí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články