Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Půlka platu, zkrácená dovolená a trénink mládeže. Vedení Teplic reagovalo na ostudu s Boleslaví

Na rekordní debakl 0:8 s Mladou Boleslaví odpověděl management Teplic rázně. Fotbalisté, kteří se na výsledku podíleli, přijdou o polovinu základního květnového platu, odvetné semifinále skupiny o Evropu v nadstavbové části odehrají bez individuálních prémií a zkrátí se jim dovolená po sezoně. Ve funkci hlavního trenéra zůstává Stanislav Hejkal, o jehož odvolání vedení vůbec neuvažovalo. Severočeši o trestech informovali na svém webu.

Jan Shejbal z Teplic opouští hřiště po vyloučení v utkání s Mladou Boleslaví
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Tepličtí fotbalisté vedle finančního postihu přijdou o část volna a na dovolenou nenastoupí hned po nedělní odvetě v Mladé Boleslavi. "Budou ještě týden trénovat společně na Stínadlech. Kromě toho budou v příštím týdnu navštěvovat tréninky našich partnerských mládežnických klubů a také přípravek FK Teplice," uvedl ředitel klubu Petr Hynek.

Hráče navíc čekají avizované pohovory o jejich dalším působení na severu Čech. "Pohovory jsou nyní v běhu a počítáme, že během dvou dnů je absolvuje celý tým. Podle prvních z nich si hráči uvědomují, že šlo o obrovskou ostudu, která znevážila jméno klubu, fanoušky i sponzory FK Teplice. Chtějí tuto ostudu odčinit," konstatoval Hynek.

Blamáž Teplic rozebral i nový díl Fotbal fokus podcastu

Vedení klubu rozhodlo, že Hejkal za drtivou porážku nemůže a bude ve funkci hlavního kouče pokračovat. "Výsledek zápasu nemá vliv na setrvání současného realizačního týmu, ten padá pouze na vrub hráčů. Realizační tým má naši důvěru a bude pokračovat i v následující sezoně," vysvětlil Hynek.

Teplice utrpěly jeden ze tří nejhorších debaklů v historii samostatné nejvyšší soutěže. O osm gólů předtím zvítězila jen Slavia Praha nad Uherským Hradištěm (9:1) a Jablonec nad Českými Budějovicemi (8:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články