Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pudil a Sivok před návratem do Česka? Bývalé reprezentanty loví Boleslav a Budějovice

Comeback ze zahraničí ohlásí s největší pravděpodobností obránce Daniel Pudil. Ofenzivní obránce, který naposledy působil v anglickém druholigovém Sheffieldu Wednesday, začal letní přípravu v Mladé Boleslavi. Vedení středočeského klubu dolaďuje i příchod záložníka Lukáše Budínského z Karviné. K Českým Budějovicím se v úterý připojí bývalý kapitán národního týmu Tomáš Sivok, ale zatím není jisté, zdali se stane posilou ligového nováčka. S útočníkem Tomášem Smolou a záložníkem Milanem Lalkovičem zahájila přípravu také Ostrava.

Sport
zdroj: ČT4

Pudil se vloni v listopadu vrátil do národního týmu, byť do zápasu nezasáhl. V Sheffieldu naposledy nastoupil v prosinci a po sezoně mu vypršela smlouva. Mladoboleslavští by ho měli získat jako volného hráče a momentálně s ním řeší podmínky dvouletého kontraktu. V české lize by se bývalý hráč Liberce, Blšan či Slavie objevil po 11 letech.

Další posilou týmu, jenž si v nadstavbě v kvalifikačním utkání o Evropu vybojoval start ve 2. předkole Evropské ligy, by se měl stát Budínský. Sedmadvacetiletý záložník patřil k hlavním oporám Karviné, za kterou dal v uplynulé sezoně devět ligových branek.

Z druholigové Jihlavy pak získala Mladá Boleslav útočníka Jiřího Klímu. Dvaadvacetiletý hráč se jednou gólově prosadil i v neúspěšné baráži právě proti Karviné. Z třetiligového Benešova přišel devatenáctiletý záložník Petr Hampl, ze Slavie pak mladíci Jonas Auer a Michael Hönig.

"Jsem si samozřejmě vědom konkurence kvalitních útočníků, která zde panuje. Velkou motivaci pro mě představuje vidina zápasů Evropské ligy a také tradičně vysoké mladoboleslavské ambice v nejvyšší soutěži. Moc se na tyto výzvy těším," uvedl Klíma. "Navíc jsem už na sobě cítil, že bych se rád v kariéře dále posunul, neboť jsem ji vlastně téměř celou strávil v Jihlavě. Každý fotbalista se chce posouvat co nejvýše a když přijde taková šance, byla by velká škoda ji nevyužít," dodal.

Z hostování v německém Aue se vrátil Jan Král a ze Slovácka Jaroslav Diviš. Později se do přípravy z různých důvodů zapojí nejlepší střelec uplynulé ligové sezony Nikolaj Komličenko, Muris Mešanovič, Michal Hubínek, Alexej Tatajev a další navrátilec z hostování Jakub Rada.

Svěřenci trenéra Jozefa Webera nastoupí v přípravě k prvním zápasům v sobotu na turnaji v Benátkách nad Jizerou.

Vrátí se Sivok do mateřského klubu?

Sivok, který v Českých Budějovicích s profesionálním fotbalem začínal, skončil po sezoně v izraelském týmu Maccabi Petah Tikva a vyčkával, zdali se neobjeví další zajímavá zahraniční nabídka. Nyní se rozhodl, že se připojí k Dynamu.

Sport
zdroj: ČT4

"V kontaktu jsme již delší dobu. Teď jsme se dohodli, že se v úterý připojí do tréninku a v dalších dnech a týdnech budeme řešit jeho další budoucnost. Budeme rádi, když ji spojí s naším klubem," uvedl generální manažer jihočeského celku Martin Vozábal.

Sivok během bohaté kariéry prošel Českými Budějovicemi, Spartou Praha, Udine, Besiktasem Istanbul, Bursasporem a Petahem Tikva. V reprezentaci má na kontě 64 zápasů a pět branek. Zúčastnil se mimo jiné i dvou evropských šampionátů.

Ostrava začala přípravu se Smolou i Lalkovičem

Z kádru Baníku nikdo neodešel, z hostování se naopak vrátili Petr Breda (Jihlava), Jakub Pokorný (Hradec Králové), Dyjan Carlos de Azevedo (Paris FC), Matěj Helešic (České Budějovice) a Josef Celba s Filipem Kaločem (Vítkovice). Mezi fotbalisty, kteří se do přípravy zapojí později, je i zkušený útočník Milan Baroš.

"Se Smolou a Lalkovičem jsem spokojený. Jeden je hráč zprava, ale i zleva, který je individuálně vybavený. Viděl jsem ho v lomouci hrát zleva, kde dal naší juniorce asi tři góly. Takže kvalitu demonstroval. A druhý je útočník, klasická devítka, která se dovede prát se stopery. Oba jsou dobrá trefa," řekl kouč Bohumil Páník, který měl na prvním tréninku na hřišti v Radvanicích pohromadě 25 hráčů včetně čtyř gólmanů.

Podle něj tím snaha o posílení kádru Baníku nekončí. "Řešíme víc hráčů, ale když je řeknu, určitě to zaregistrují ostatní mančafty. Je to vnitřní věc klubu, uvidíme, co z toho vyjde," řekl Páník.

Baník odehraje první přípravný zápas v sobotu na hřišti Slovanu Bratislava. Po víkendu zamíří na soustředění do Rakouska, kde se utká s Mol Vidi, Osijekem a Austrií Vídeň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články