Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Prvoligisté mají nakročeno k udržení se mezi elitou. Zdramatizují Opava a Vlašim baráž?

Odvetná utkání baráže o první ligu uzavřou v Česku sezonu profesionálních soutěží. Po čtvrtečních úvodních zápasech mají výrazně blíže k úspěchu favorité z nejvyšší soutěže, mužstva z druhé ligy se ale rozhodně nevzdávají. Vlašim chce v domácí odvetě napravit porážku 0:3 ze Stínadel, Opava touží po výsledku 0:1 překvapit v Ďolíčku. Přímý přenos utkání Bohemians 1905 - Opava sledujte od 15:40 na ČT3 a ČT sport Plus, zápas Vlašim - Teplice od 15:55 exkluzivně na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Opava - Bohemians

Vlašim úvodní duel s Teplicemi nezvládla. Druhý tým druhé nejvyšší soutěže na Stínadlech prohrál o tři góly a poprvé od září neskóroval. Klubu z malého středočeského města se proto výrazně vzdálil vysněný premiérový postup mezi tuzemskou elitu.

"Teplice nás přehrály jednoduchým fotbalem. Teď je na nás se z toho zvednout. Hrajeme doma, kde jsme hodně silní, kde si věříme. Věřím, že se dáme dohromady a Teplicím to hodně znepříjemníme," řekl vlašimský trenér Martin Hyský a zároveň připomněl velké obraty v Lize mistrů.

"Je to o tři góly. Liverpool nebo Real Madrid velké obraty zvládly a neřekl bych, že se to nedá srovnávat. Zase měli úplně jiného soupeře a stejně byli schopni to otočit. Doufám, že dokážeme v sobě probudit víru v to, že postup ještě není ztracený," doplnil bývalý hráč Slavie.

Tepličtí si ve čtvrtek připsali první výhru po pěti zápasech v ligové nadstavbě bez plného bodového zisku. Vděčili za ni především záložníkovi Janu Fortelnému, jenž skóroval dvakrát. Severočeši jsou velmi blízko k tomu, aby se udrželi v nejvyšší soutěži, kde působí nepřetržitě od sezony 1996/97.

"Máme skvělý výsledek 3:0, ale je to jen poločas a první krok. Musíme udělat ještě jeden. Všichni vidí a cítí, že to ještě bude náročné. Po takovém výsledku jim to ale ve Vlašimi nemůžeme nechat," prohlásil teplický Jiří Jarošík, kouč patnáctého týmu nejvyšší soutěže.

Sport
zdroj: ČT4

I ve druhém dvojzápase má blíž k postupu prvoligový favorit. Bohemians díky rychlému gólu Romana Květa zvítězili v Opavě a v odvetě budou mít výhodu domácího prostředí. Pražané, kteří z ligy naposledy sestoupili v roce 2012, se Slezskem v deseti soutěžních zápasech za sebou neprohráli.

"V úvodním utkání lépe hodnotím výsledek než výkon, ale nebudu kropit vlastní mužstvo, když jsme vyhráli důležitý duel venku. Jak bylo těžké pro nás hrát v opavském "kotli", tak zase vím, že i ligové týmy mají problémy v Ďolíčku před našimi skvělými diváky. Doufám, že psychická výhoda se otočí a předvedeme lepší výkon s podobným výsledkem," řekl trenér Bohemians Jaroslav Veselý, jehož tým prohrál jediný z posledních sedmi zápasů.

Opavě se vzdálila šance na návrat do první ligy po roce a loňském sestupu. Třetí celek druhé nejvyšší soutěže potřebuje v Ďolíčku zvítězit, což se mu nepovedlo devětkrát po sobě. Slezané navíc venku vyhráli jen v jediném z posledních sedmi duelů.

"Myslím, že remízu 1:1 bychom si zasloužili. V odvetě bude strašně důležité, kdo dá první gól. Pokud by se to podařilo nám, určitě by nás to nakoplo. V ten moment by to s námi měla Bohemka ještě obrovsky těžké," konstatoval opavský kouč Roman West.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články