Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Prvním letošním přemožitelem Zlína jsou Teplice. Severočeši vyhráli 2:0

Teplice - Teprve v desátém kole našel Zlín v první lize přemožitele. Staly se jím Teplice, které Ševce na domácím hřišti porazily 2:0. O vítězství rozhodli Severočeši v druhém poločase, skóre otevřel Roman Potočný a o dvacet minut později zpečetil vítězství Vaněček. Zlín tak po desátém kole zůstane třetí, na vedoucí Boleslav ztrácí čtyři body.

Radost teplických fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Musíme se z toho poučit a hrát zodpovědnější fotbal," řekl trenér Zlína Bohumil Páník. "Byli jsme daleko a hráli jsme na riziko v defenzivních prostorech, kde na riziko hrát nemůžete. Věřím, že nás první prohra ovlivní pozitivně. Ukázalo to problém, který byl na hřišti. Celý týden budeme pracovat s hráči na jednotlivých aspektech," dodal.

Lépe do zápasu vstoupili Tepličtí a do první šance se dostal Kučera, který střílel těsně nad. Poté se v nadějné pozici objevil Hora, toho však vychytal brankář Dostál. Zlín zahrozil až ve 38. minutě po Holíkově pokusu a dvě minuty před koncem po Štípkově akci trefil Pazdera tyč.

"To rozhodlo o výsledku. Bylo to o prvním gólu a tentokrát ho dali domácí. Výhru si zasloužili," uvedl Páník. "Do zápasu jsme nevstoupili špatně, ale pak jsme měli ztráty a soupeř se dostal do hry, dal tyčku a my měli štěstí," přidal kouč Teplic Daniel Šmejkal.

Rovněž vstup do druhé půle vyšel lépe domácím a branková konstrukce tentokrát zastavila Filla. Teplice to ale dlouho mrzet nemuselo, protože v 52. minutě se prosadil Potočný, když se jeho střela od tyče odrazila do branky.

Zlín poté převzal aktivitu, z ní ale vytěžil pouze šanci Hnaníčka, prosadili se opět Severočeši - zaváhání obrany využil střídající Vaněček. Zlín už zápas zdramatizovat nedokázal a poprvé v sezoně vyšel nejen bodově, ale i střelecky naprázdno a na první místo nabral čtyřbodovou ztrátu.

Naopak Teplice se dočkaly prvního vítězství po třech porážkách za sebou a jedné remíze. Navíc si připsaly první domácí výhru v ročníku. "Doma jsme vyhráli po dlouhé době, ale nepřeceňoval bych to, ani nepodceňoval," prohlásil Šmejkal, jehož tým rovněž ukončil dvouzápasový střelecký půst. "Co to s námi udělá, ukážou další zápasy. Ale už teď je to minulost," dodal.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Do zápasu jsme nevstoupili špatně, ale pak jsme měli ztráty a soupeř se dostal do hry, dal tyčku a my měli štěstí. Vstup do druhé půle se také podařil a dali jsme gól. Pak bylo utkání vyrovnané, Zlín nás prověřil. Po druhé brance už jsme zápas dohráli. Doma jsme vyhráli po dlouhé době, ale nepřeceňoval bych to, ani nepodceňoval. Co to s námi udělá, ukážou další zápasy. Ale už teď je to minulost." Bohumil Páník (trenér Zlína): "Věděl jsem že soupeř má kvalitní tým, rychlé hráče po stranách a silné hrotové hráče. Nástup domácích jsme přežili, občas jsme pozlobili, ale nebylo to ono. Největší šanci před poločasem jsme měli Štípkem a bylo potřeba, aby tu šanci dal. To rozhodlo o výsledku. Bylo to o prvním gólu a tentokrát ho dali domácí a výhru si zasloužili. Když jsme se dostali do hry, tak jsme fatálně chybovali. Musíme se z toho poučit a hrát zodpovědnější fotbal. Byli jsme daleko a hráli jsme na riziko v defenzivních prostorech, kde na riziko hrát nemůžete. Věřím, že nás první prohra ovlivní pozitivně. Ukázalo to problém, který byl na hřišti. Celý týden budeme pracovat s hráči na jednotlivých aspektech." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články