Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

První gól, ale i chyba vedoucí k remíze. Nevím, proč jsem to otáčel, mrzelo Pačindu

Úkol dát první gól za Plzeň si konečně splnil. Na velkou oslavu to ale ze strany Erika Pačindy nebude. Slovenský fotbalista si kromě branky totiž připsal i chybu, po které Příbram vyrovnala na konečných 1:1. Slovenský fotbalista svoji hrubku nechápal a mrzelo ho, že premiérový zásah nepřinesl vítězství.

Erik Pačinda
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

U Litavky ve 31. minutě otevřel skóre snadnou dorážkou. "Dobře jsem se tam zorientoval po střele Davida Limberského. Už to byla jednoduchá situace doklepnout ten míč do branky," řekl Pačinda.

"Větší radost by byla, kdybychom měli tři body," doplnil devětadvacetiletý ofenzivní hráč, který první ligovou branku zaznamenal při svém sedmém utkání za Viktorii.

Krátce po vedoucí brance však chyboval, nepovedenou přihrávkou založil brejk Příbrami a ten ve 37. minutě přesně zakončil Jan Matoušek. "Chtěl jsem to otočit na Davida Limberského, měl jsem to dohrát na té straně. Byli jsme tři na dva, ale nevím, proč jsem to chtěl otáčet. Hloupá chyba, ze které nás potrestali," litoval Pačinda.

Obhájci titulu nedokázali plně využít nečekanou porážku vedoucí Slavia 0:1 ve Zlíně a na pražského lídra ztrácejí v tabulce čtyři body. "Ani jsme Slavii neřešili a neposlouchali (hlasatele na příbramském stadionu). Hráli jsme svoji hru. Dařilo se nám celkem kombinovat, domácí čekali na brejky. Ale dva body jsme ztratili," konstatoval rodák z Košic.

Nesouhlasil s tím, že si Plzeň na hřišti nováčka téměř nic nevytvořila. "My jsme měli nějaké šance. Dá se říct, že domácí jsme do ničeho nepustili, možná po našich chybách měli nějaký brejk nebo pološanci. Kdybychom možná dali gól na 1:2, tak to nikdo neřeší a měli bychom tři body," prohlásil Pačinda.

"V prvním poločase jsme hlavně měli nějaké střely, centry ze strany. Možná chybělo trošku štěstí a klidu na kopačkách, poločas by se vyvíjel úplně jinak," dodal čtyřnásobný slovenský reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články