Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Prolomí Budějovice sérii nezdarů v duelu s Bohemians? Čeká nás těžké utkání, ví "klokan" Brabec

Předehrávku 5. kola obstará souboj dvou týmů, kterým se v úvodu soutěže příliš nedaří. Šestnácté České Budějovice, které dosud nevyhrály, přivítají jedenácté Bohemians 1905. "V úvodu ligy Dynamo odehrálo těžké zápasy, zejména v domácím prostředí. Výsledkově je nezvládli, což ukazuje, že čas hraje proti nim. Čeká nás v pátek hodně těžké utkání," ví asistent trenéra Bohemians Erich Brabec. Přímý přenos utkání sledujte od 17:40 na ČT sport.

zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Jihočeši doma v této ligové sezoně prohráli oba dosavadní zápasy se Slavií (0:6) i Libercem (0:2). Dynamo se trápí v koncovce, ve třech ze čtyř kol neskórovalo. V předchozím kole si z Opavy odvezlo bezbrankovou remízu.

"Remíza z Opavy pro nás bude mít cenu jedině v případě, když to dokážeme doma potvrdit s Bohemkou za tři body. Moc bychom si přáli, abychom získali první domácí vítězství v sezoně. Víme, že Bohemka hraje velice dobře. To mužstvo je vyvážené, týmově působí velmi dobře. Ale jsem přesvědčen, že to zvládneme," řekl kouč Jihočechů David Horejš.

Bohemians odstartovali ligový ročník jasnou výhrou 4:0 nad Mladou Boleslaví, následující tři kola však nevyhráli a vstřelili v nich jedinou branku. Z venkovních duelů v Brně (0:0) a Olomouci (0:3) vytěžili pouze bod a naposledy podlehli doma Plzni vysoko 1:4.

"Čeká nás v pátek hodně těžké utkání. Dynamo po dvou domácích porážkách a dvou remízách venku bude chtít rozhodně vyhrát. Asi i cítí, že Bohemka je pro ně soupeř k poražení. My tam pojedeme ale s odhodláním bodovat a věřím, že se nám to podaří," uvedl Brabec.

Pro klokany hovoří lepší vzájemná bilance. Z posledních čtyř ligových zápasů zdolali Jihočechy třikrát. Ve vzájemných utkáních padá hodně branek, předchozí tři duely v nejvyšší soutěži jeden z celků pokaždé vyhrál 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články