Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Prodlouží Sigma vítěznou sérii? V dohrávce 24. kola nastoupí doma proti Liberci

Souboj, v němž se střetne jedenáctá Olomouc s osmým Libercem, uzavře program 24. kola nejvyšší soutěže. Hanáci třikrát za sebou vyhráli bez inkasovaného gólu a pokud přidají skalp severočeského soupeře, dotáhnou se na něj bodově v tabulce. Slovan by ovšem rád napravil smolnou domácí porážku se Spartou z minulého víkendu. Sestřih utkání v pořadu Studio fotbal - Dohráno Plus sledujte od 21:00 na ČT sport.

Utkání Liberec - Sigma Olomouc
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Olomouc na jaře stoupá tabulkou a atakuje umístění v první desítce. "Vítězství určitě týmu i hráčům pomáhají. Musím říct, že atmosféra je uvolněnější a určitě je pro další práci i lepší klima v kabině," pochvaloval si kouč Václav Jílek.

"Jsme rádi, že jsme utekli ze sestupového pásma. Chceme takhle pokračovat a snad nám to vyjde i proti Liberci. Pokud vyhrajeme, dotáhneme Slovan a zase bude tabulka o něco veselejší," dodal záložník Tomáš Zahradníček.

Liberec neuspěl dvakrát z předchozích tří kol a posledně navzdory dobrému výkonu podlehl Spartě 0:1. Severočeši by se i proto rádi nastartovali proti Olomouci, s níž bodovali v sedmi z posledních osmi ligových zápasů. "Chceme se fanouškům revanšovat dobrým výsledkem a dobrou hrou. Cílem je napravit výsledkový výpadek se Spartou a naplno bodovat," řekl trenér Slovanu Zsolt Hornyák.

"Liberec v průběhu celého ročníku prokazuje vysokou kvalitu. I v těch utkáních, ve kterých ztratil body, na Baníku a se Spartou, byl minimálně vyrovnaným soupeřem, ne-li lepším týmem. Je to velmi kvalitní, běhavé, agresivní mužstvo, ale my si v naší situaci nevybíráme. Pevně věřím, že budeme schopni se konfrontovat," dodal olomoucký Jílek.

Předpokládané sestavy:

Sigma Olomouc: Buchta - Zahradníček, Beneš, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Falta, Houska, Texl, Plšek - Nešpor.

Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Mikula, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Potočný, Sýkora, Pešek - Kozák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články