Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Prodej Ďolíčku o krok blíž, zastupitelstvo potvrdilo podpis memoranda s Prahou 10

Praha – Pražští zastupitelé potvrdili souhlas rady s podmínkami, které si městská část Praha 10 stanovila v souvislosti s nákupem fotbalového stadionu Ďolíček. Memorandum, které obě strany podepíšou, počítá s vytvořením pracovní komise ze zástupců hlavního města a Prahy 10. Ta bude jednat o dalším rozvoji okolí stadionu, na němž hraje prvoligový klub Bohemians 1905.

Hlavní město chce stadion od soukromého majitele, společnosti Bohemians Real, odkoupit za téměř 140 milionů korun, což městská část podporuje. Podmínkou je ale vrácení sousedního pozemku, který Praha 10 spravuje a provozuje na něm parkoviště, hlavnímu městu.

Začátkem září zastupitelé Prahy 10 schválili memorandum, v němž si stanovili další podmínky jako zachování parkovacích míst, koridoru kolem Botiče nebo vybudování náměstíčka v případě zástavby pozemku. Jeho poslední verzi ale s magistrátem neprojednalo, proto se k němu hlavní město nejprve postavilo odmítavě. Poté své rozhodnutí změnilo a chce dál jednat. Vrácení pozemku městu musí schválit zastupitelstvo Prahy 10, pak bude magistrát jednat o odkupu stadionu s majitelem.

O převodu se jedná už od roku 2011 a ligovým fotbalistům způsobuje nejistota ohledně stadionu značné potíže. Majitel stadionu má s Bohemians Praha 1905 uzavřenou nájemní smlouvu do konce soutěžního ročníku 2016/17.

Stadion chtěla nejdříve koupit městská část, minulé vedení Prahy s tím ale nesouhlasilo. Městská část se s majitelem proto chtěla na ukončení kupní smlouvy dohodnout, nakonec ji jednostranně vypověděla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články