Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Probudí se Liberec proti Boleslavi?

Liberec - Fotbalisté Liberce a Mladé Boleslavi tradičně patří mezi aspiranty na pohárové příčky, tato prvoligová sezona jim ale nevychází a nečekaně figurují až v dolní polovině tabulky. Mistrovský Liberec je po třetině soutěže devátý, středočeský celek se krčí ještě o dvě příčky níže. Utkání sludujte živě i s předzápasovým studiem od 17:30 na ČT sport i našem webu.

Liberečtí čekají na tři body už pět kol, naposledy v lize zvítězili 26. srpna v Českých Budějovicích. Sebevědomí by jim mohla zvednout středeční výhra 4:1 v Poháru České pošty v třetiligových Rosicích.

"Nějaký takový výsledek jsme potřebovali, myslím, že pohoda teď bude o něco větší. Hrajeme doma, kde jsme kolik kol nevyhráli. Takže půjdeme do zápasu s jediným cílem zvítězit," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Ani Mladá Boleslav neprožívá dobrý vstup do sezony, a dokonce již vyměnila trenéra. Pod Ladislavem Minářem si Středočeši připsali po jedné výhře, remíze i porážce, z posledních šesti kol ale vyhráli pouze jediné. Před reprezentační přestávkou Mladoboleslavští podlehli Olomouci, byť měli celý zápas mnohem více ze hry.

"V předchozím utkání proti Olomouci jsme hráli kvalitní fotbal, ale nešťastně jsme prohráli z penalty. V Liberci chceme ke kvalitnímu výkonu přidat i bodový zisk," prohlásil Minář.

Mladá Boleslav nerada vzpomíná na jarní vzájemný duel. Na severu Čech dlouho vedla 1:0, dvěma inkasovanými góly v nastavení ale nakonec o body přišla. S Libercem prohrála třikrát po sobě a na hřišti Slovanu získala z posledních čtyř zápasů jediný bod. Ani jedno ze šestnácti vzájemných utkání neskončilo bez gólů, průměr na jeden zápas se blíží čtyřem brankám.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články