Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Přirozená volba. Novým kapitánem Sparty je Panák

Sparta má nového kapitána. Po Ladislavu Krejčím, který v červnu přestoupil do Girony, si pásku nasadí Filip Panák. Osmadvacetiletého stopera čeká v rudém dresu šestá sezona, v kádru je tak služebně nejstarší.

Filip Panák v hlavičkovém souboji
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

Bývalý reprezentant do 21 let získal s Pražany v posledních dvou ročnících titul, v tom minulém navíc i domácí pohár.

"Filip jde ostatním příkladem v tom, jak se nikdy a za žádných okolností nevzdává. Je ve Spartě respektovaný jako hráč i jako osobnost. Svěřit mu kapitánskou pásku proto byla přirozená volba," uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Souhlasí s ním i dánský trenér Lars Friis, který v červnu na lavičce Sparty nahradil krajana Briana Priskeho.

"Pany patří k oporám týmu a vůdčí roli měl už v posledních dvou sezonách. To, že volba padla právě na něj, je logickým krokem, zachováváme díky tomu kontinuitu. Jeho charakter a houževnatost jsou pro ostatní příkladem. Zároveň je díky svým zkušenostem a klidu na hřišti i mimo něj obrovským přínosem pro celou kabinu. Bude mít samozřejmě oporu i v ostatních zkušených hráčích," řekl Friis.

Panák považuje novou funkci za obrovskou čest, ale zároveň i závazek. "Cítím vůči fanouškům, zaměstnancům, realizačnímu týmu a kabině velkou odpovědnost. Pro mě osobně se navzdory tomu všemu tolik nezmění, chci být na hřišti stále stejný. O kompetence se budeme tak jako v minulých sezonách dělit s dalšími zkušenými kluky. Určitě to není o mně samotném," podotkl někdejší hráč Karviné.

Zdroj
ČTK, AC Sparta Praha, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články