Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Přímý souboj o šestku čeká na fotbalisty Mladé Boleslavi a Liberce

Fotbalisté Mladé Boleslavi a Liberce si v pondělní dohrávce 28. kola první ligy zahrají o šesté místo v tabulce, které znamená účast v nejlepší nadstavbové skupině. Domácí v jarní části ještě neprohráli a na sedmý Slovan mají náskok dvou bodů. Pro Liberec ale mluví vzájemné zápasy, které vyhrál čtyřikrát za sebou bez inkasované branky.

Utkání Mladá Boleslav – Liberec
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Mladá Boleslav z osmi jarních kol čtyřikrát vyhrála a čtyřikrát remizovala. Doma v lize neprohrála už jedenáctkrát za sebou. Stejně jako při bezbrankové remíze na hřišti Bohemians 1905 jí ale bude scházet s 21 góly nejlepší ligový střelec Nikolaj Komličenko, který si odpyká druhou část trestu za osm žlutých karet.

"Máme tři kola do konce základní části, bude to klíčové utkání. Teď s Libercem a pak i se Zlínem to bude kdo s koho, kdo si víc zaslouží první šestku. Chtěli bychom to být právě my. Jde to tuhého, myslím si, že to bude pořádná bitva. Můj tip je, že 2:0 zvítězíme," řekl mladoboleslavský záložník Pavel Bucha.

Liberec tři kola po sobě neprohrál a inkasoval v nich jediný gól, v posledních dvou ligových zápasech uhrál remízu. Na Mladou Boleslav ztrácí dva body a na sedmou Olomouc jeden.

Slovan z posledních 16 vzájemných ligových soubojů prohrál jen dva a ve třech z posledních čtyř duelů v Mladé Boleslavi bodoval. Navíc se mu do sestavy po karetním trestu vrací elitní útočník Libor Kozák.

"Boleslav se velmi dobře posílila, myslím, že v zimě se tam objevilo osm až deset nových hráčů. Je to cítit i na jejich výsledcích. Jejich kvalita šla nahoru, ale chceme tam vyhrát. Jedeme do Boleslavi s jednoznačným cílem bodovat naplno. Ten bodový rozdíl je ještě tak malý, že ten jeden zápas nebude klíčový. Je to v tabulce hodně vyrovnané," konstatoval slovenský trenér Liberce Zsolt Hornyák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články