Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Příjemné problémy pro Spartu. Fortelný nám zamotal hlavu, přiznal Horňák

Tak nějak se počítalo, že po zimní přípravě poputuje opět na hostování. Záložník Jan Fortelný ale proti tomuto scénáři zdatně bojuje. V dosavadních přípravných zápasech Sparty se prezentoval výbornými výkony a říká si o místo v základní sestavě. Jednadvacetiletý odchovanec Letenských, který strávil podzim v druholigové Jihlavě, zamotal podle asistenta kouče Sparty Michala Horňáka trenérům hlavu.

Jan Fortelný v dresu Sparty v utkání proti Jihlavě
zdroj: Twitter Sparta Praha

"Věřit si můžu, ale všechno závisí na tom, co předvedu. Věřím, že zatím předvádím výkony, které o mně ukazují, že bych si místo teď nebo v budoucnu zasloužil, ale to je spíš otázka na trenéra," řekl Fortelný po výhře na Strahově 5:0 nad Jihlavou, na níž se podílel dvěma nahrávkami. Pouze on a stoper Lukáš Štetina odehráli přípravný duel celý.

Výkon Fortelného se zamlouval i sparťanským koučům. "Už v minulém zápase (proti Českým Budějovicím) nám dal dobrý signál. Je to dobrý fotbalista a je výborný na míči. I v kabině si myslím, že je celkem oblíbený. Trošku nám zamotává hlavu, protože kvalitou nám dává najevo, že by tu chtěl zůstat. Možností je několik," uvedl Horňák.

Fortelný absolvoval se Spartou před sezonou letní přípravu, po níž zamířil na Vysočinu. Angažmá ve druhé lize si pochvaloval. "Určitě jsem se v Jihlavě vyhrál, měl jsem dostatek herního prostoru na hřišti a nabral jsem sebevědomí, které je důležité k tomu, abych si věřil na balonu," konstatoval Fortelný, jenž uplynulý ročník strávil v jiném druholigovém celku Vlašimi.

S adaptací ve Spartě nemá problémy. "Tréninky jsou náročné, zvládám je bez jakéhokoli problému. Je to o něco rychlejší, ale není to úplně extrémní skok. Řekl bych, že Jihlava je na úrovni prvoligového týmu a je jedním z fotbalovějších týmů," prohlásil Fortelný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články