Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Přijeli jsme sem vyhrát, remíza je ztráta, ale boj o titul je otevřený, říká Provod

Chtěli tři body, mají jeden. To považuje fotbalista Slavie Lukáš Provod po remíze v Plzni 1:1 za ztrátu. Pětadvacetiletý záložník litoval, že se jeho tým po vstřelené brance zatáhl a neudržel vedení. "Ve Slavii je bod vždy ztráta. Chceme vyhrát každý zápas a je to vidět i po zápase, když rozhodčí pískne do píšťalky a tady v Plzni oslavují. Asi s tím nepočítali a Slavia má pořád sílu," řekl pětadvacetiletý záložník.

Plzeň - Slavia
zdroj: ČT4 autor: Miroslav Chaloupka

"Přijeli jsme sem vyhrát, takže to určitě ztráta je, ale nebudeme si z toho rozhodně dělat hlavu. Rozebereme si to u videa a jedeme dál. Myslím, že jsme tady neodehráli vůbec špatný zápas a boj o titul je pořád určitě otevřený," doplnil Provod.

Jeho celek v Plzni vedl, když se v úvodu druhé půle prosadil po brejku Ondřej Lingr. V 75. minutě zajistil remízu domácí Tomáš Chorý. "Z mého pohledu byl zápas hodně složitý, asi tak, jak jsme to očekávali. Věděli jsme, že budou chtít nakopávat balony na Beauguela. Připravovali jsme se na to. V první půli nám to vycházelo líp, dobře jsme drželi balon. Ale málo jsme se tam dostávali a měli málo nebezpečných situací," připustil Provod.

"Ve druhé půli jsme dali gól a potom jsme trochu zalezli. Přizpůsobili jsme se hře Plzně a taky jsme to nakopávali. Potom je to hrozně složité s nimi hrát, protože mají velké chlapy, jsou to silní hráči ve vzduchu. Bohužel jim tam spadlo to, co jim tam spadlo, myslím, že to byl tečovaný centr. Útočníci jsou v tomhle silní, bylo těžké to chytat. Ze všech standardek to smrdělo," litoval Provod inkasovaného gólu po rohovém kopu.

I když se v Plzni narodil a je odchovancem Viktorie, zápas kvůli tomu prestižněji nebral. "Nic jsem nevypisoval. Podle mě tři čtvrtě kabiny ani neví, že jsem z Plzně. Každý si myslí, že jsem z Českých Budějovic, když jedu domů. Takže mám to štěstí, že to neví," uvedl s úsměvem Provod, který přišel do Slavie z jihočeského klubu během podzimu 2019.

V minulém kole před reprezentační přestávkou se vrátil na trávníky po dlouhém zranění. "Ještě to není úplně ideální, ale každým tréninkem a zápasem se to lepší. Pořád si na to zvykám a fyzicky se cítím líp a líp. Sám ale vím i z dat, z vest, co máme, že to pořád není takové, jaké to bylo. Já se ale cítím dobře a jsem rád, že můžu nastupovat a pomáhat klukům na hřišti. Ta pauza byla dlouhá a myslím, že se to bude jenom lepšit," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články