Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Přicházel s pompou, teď Gil na Spartě končí

Praha - Do fotbalové Spaty přicházel z Realu Madrid s velkým očekáváním, nakonec po půl roce odchází. Obránce Pablo Gil vedení pražského klubu o svých kvalitách nepřesvědčil a odejde na hostování do některého ze zahraničích celků. Ve Spartě končí i útočník Jiří Skalák, který míří do Slovácka.

Gil nastoupil za Spartu, kde má tříletou smlouvu, jen ve dvou ligových utkáních. Nyní má o něj zájem Albacete, kde fotbalově vyrůstal. Třetiligový španělský klub není jediným, kdo má bývalého hráče rezervy Realu v hledáčku. Podle člena představenstva Sparty Jakuba Otavy by mohl nakonec zamířit do některého z druholigových španělských klubů.

Dvacetiletý Skalák, který se už ve Slovácku zapojil do přípravy, je v reprezentační jednadvacítce a ve sbírce úspěchů má stříbrnou medaili z předloňského mistrovství Evropy do 19 let. "V nejbližších dnech bude doladěna forma Skalákova působení v klubu," uvedl mluvčí Slovácka František Uhříček.

Skalák nastoupil v podzimní části první ligy za Spartu k sedmi ligovým zápasům. Vedle toho si zahrál i ve třech utkáních Evropské ligy. V minulé sezoně hostoval v Ružomberku.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články