Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Příbram veze z Brna do odvety baráže hodně nadějnou remízu 3:3

Příbram je po úvodním barážovém zápase blíž účasti mezi tuzemskou fotbalovou elitou i pro příští sezonu. V Brně hosté rychle vedli 2:0, pak se ale druholigový celek zvedl – dal tři góly a remízu Příbrami zachránil až v předposlední minutě Keita po krásné akci Matouška. Odveta se hraje v neděli v Příbrami. 

Brno - Příbram, Magera a Tregler
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Brno vstoupilo do utkání zakřiknutě, jako by na něj dolehla tíha a důležitost zápasu. A než stihlo tohle břemeno zahodit, bylo pro domácí zle. V šesté minutě si šikovný Matoušek narazil míč s Fantišem, po pár rychlých krocích napřáhl zhruba z dvaceti metrů a Flodr na jeho střelu nedosáhl. Druhý úder přišel o pět minut později. Na trestný kop z pravé strany si vyskočil nikým nehlídaný Kodr a hlavičku umístil přesně - 0:2.

Zbrojovka však odmítla vzdát barážovou bitvu po deseti minutách a z šoku se začala rychle vzpamatovávat. Nejprve se domácí dožadovali penalty po souboji Kočího s Magerou, pak další souboj této dvojice vyhrál brněnský útočník, jenž hlavou zužitkoval Škodův centr a snížil na 1:2.

Brňanům se po tomto gólu vrátilo sebevědomí, začali více tvořit a získali iniciativu na svoje kopačky. Ve slibné hlavičkové pozici se srazili Štepanovský s Magerou, ve 34. minutě šla mimo i další hlavička tohoto zkušeného útočníka.

Domácím se přesto podařilo do poločasu vyrovnat. V 41. minutě propadl Růskův centr zprava až k Šumberovi, který jej patičkou protlačil za Kočího a napsal tak tečku za dramatickým poločasem, plným gólů a událostí.

Hra ve vysokém tempu pokračovala i po změně stran. V 50. minutě pálil z trestného kopu nebezpečně Rezek, ale Flodr těžkou střelu zlikvidoval. Zaplněný stadion pak hnal Brňany do ofenzivy, ta ale postupem času a zřejmě i s ubývajícími silami slábla. Byl to ale jen optický klam, spíše nádech k dalším šancím.

V 66. minutě kopala Zbrojovka trestný kop, Eismann našel opět hlavu Magery a špatně hlídaný dlouhán otočil vývoj skóre na 3:2. Další velkou šanci měl po brejku v 76. minutě Přichystal, ale jen těsně minul.

Už se zdálo, že Brno ustojí závěrečný nápor, ale v 89. minutě poslal po centru odražený míč do sítě střídající Keita a stanovil konečný výsledek divokého barážového duelu.

Baráž o účast v první lize - úvodní utkání:

Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 3:3 (2:2)

Branky: 17. a 66. Magera, 40. Šumbera - 6. Matoušek, 11. Kodr, 89. Keita. Rozhodčí: Berka - Kříž, Vaňkát. ŽK: Sukup, Magera, Bariš - Rezek, Soldát, Nový. Diváci: 8523.

Brno: Floder - Sukup, Šural, Kryštůfek, Eismann - Štepanovský (81. Bartolomeu), Bariš, Růsek (84. Vintr), Šumbera - Škoda (73. Přichystal) - Magera. Trenér: Šustr.

Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Soldát - Voltr (46. Polidar), Květ (81. Keita), Rezek, Matoušek (90. Chaluš) - Fantiš. Trenér: Nádvorník.

Pavel Šustr (Brno): "Trvalo nám patnáct dvacet minut, než jsme se adaptovali na rychlost a kvalitu hry soupeře. Bohužel jsme už prohrávali 0:2. Pak jsme začali hrát, co jsme chtěli, vyrovnali jsme, šli do vedení. Hráli jsme kombinačně, tak jak jsme chtěli. Mrzí mě jen branka v závěru zápasu. Jsme schopni hrát s Příbramí vyrovnaný zápas a i vyhrát, ale ukázalo nám to, že malá odvaha a laxnost tady nemá místo. Naše cíle před odvetou se nemění, chceme postoupit. Motivovat hráče nebudu muset, oni jsou namotivovaní sami." Roman Nádvorník (Příbram): "My jsme měli výborný vstup do zápasu. V prvním momentě nám to pomohlo, ale ve druhém už méně. Vypadli jsme ze hry a podcenili jsme situace, na které jsme se připravovali celý týden. Byly to zejména standardní situace a centry Brna do vápna. Dělala nám problémy jejich výšková převaha. Musím ale před mančaftem smeknout, že jsme dokázali vyrovnat a urvat bod. Výsledek je spravedlivý, naše pozice před odvetou je velice dobrá."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články