Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Příbram veze bod z Plzně a Slavia šla do trháku, Baník prohrál v Opavě

Trápící se Příbram po čtyřech porážkách bodovala, doplatila na to Plzeň. Ta na svém stadionu uhrála jen remízu 1:1. Toho využila Slavia, která porazila Zlín, a vede tabulku před Plzní o dva body. Fotbalisté Sparty hráli s Karvinou víc než poločas proti deseti po vyloučení Budínského, z čehož vytěžili tři branky a zvítězili 3:1. Slovácko už sledoval z tribuny nastupující trenér Martin Svědík, ale viděl domácí porážku 0:1 s Libercem. V Opavě prohrál favorizovaný Baník 1:2. Rozjetý Jablonec přehrál doma Bohemians 3:1 a Olomouc hrála v Teplicích bez branek. Stejně jako v předehrávce Mladá Boleslav s Duklou.

Radost hráčů Příbrami
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Slavia – Zlín 3:1

Fotbalisté Slavie měli před zápasem se Zlínem o motivaci víc – věděli už totiž, že Plzeň remizovala doma s Příbramí, takže výhra jim zajistí dvoubodový náskok na špici tabulky. A to se jim podařilo – vyhráli 3:1 a nejvíc k tomu přispěl Stoch, který dal dva góly. Hosté přitom v Edenu vedli v 17. minutě gólem Pavla Vyhnala, ale ještě do pauzy otočili skóre Michal Frydrych a Miroslav Stoch z přímého kopu. Slovenský záložník přidal další gól z penalty. Zlín nebodoval po třech zápasech.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/384045-slavia-porazila-zlin-a-na-spici-tabulky-utekla-plzni-o-dva-body)

Plzeň - Příbram 1:1

Po čtyřech porážkách, v nichž dali fotbalisté Příbrami jen jediný gól, zabrali v zápase s jedním z největších favoritů ligy. V Plzni dokonce vedli gólem Antonína Fantiše, ale Milan Petržela ještě do poločasu vyrovnal. Další branku už ale obhájce titulu nepřidal a získal jen bod.

Karviná - Sparta Praha 1:3

Sparta zažehnala po mátožné první půli další ztrátu a zvítězila 3:1. Na hřišti Karviné prohrávala po proměněné penaltě Lukáše Budínského. Stejný hráč však ještě ve 42. minutě obdržel červenou kartu a Pražané jeho vyloučení ve druhém poločase ztrestali brankami Uroše Radakoviče, Nicolae Stanciua a Srdjana Plavšiče z penalty.

Slovácko - Liberec 0:1

Slovácko poslední utkání pod trenérem Petrem Vlachovským nezvládlo a s Libercem prohrálo 0:1 po brance Aleše Nešického. Domácí Jan Kuchta mohl sice vyrovnat, ale v 81. minutě neproměnil pokutový kop. Vlachovského nahradí od neděle Martin Svědík.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/383990-vlachovsky-se-rozloucil-se-slovackem-porazkou-liberec-zachranil-brankar-nguyen/)

Mladá Boleslav - Dukla Praha 0:0

V šedivém listopadovém večeru nepotěšil fanoušky ani ligový fotbal. Mladá Boleslav remizovala v nezáživném zápase s Duklou 0:0. Středočeši bez nejlepšího střelce soutěže Nikolaje Komličenka takřka neohrozili branku soupeře a z posledních šesti duelů vyhráli jediný. Pražané bodovali na hřišti soupeře teprve podruhé v sezoně, i když v závěru dohrávali bez vyloučeného Daniela Tetoura.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/383936-fotbal-ktery-nezahral-dukla-veze-z-boleslavi-bod-za-remizu-0-0/)

Opava - Ostrava 2:1

Dvaadvacet let čekala Opava na to, až její fotbalisté v soutěžním utkání porazí na svém stadionu ostravský Baník. Opavští se dočkali v neděli, kdy ve slezském derby udolali ostravský celek 2:1 góly Kayamby a Smoly. Za favorizvané hosty dokázal odpovědět v závěru Šašinka, ale na víc už to Baníku nestačilo.

Teplice - Olomouc 0:0

Teprve potřetí z posledních deseti zápasů dokázali fotbalisté Teplic bodovat s Olomoucí na svém stadionu. Zápas skončil remizou 0:0. Hanáci natáhli sérii bez porážky na pět zápasů. V tabulce patří severočeskému celku desáté místo těsně nad příčkami skupiny o udržení, Sigma má o bod méně a je dvanáctá.

Jablonec - Bohemians 3:1

Třetí porážku za sebou připravil Bohemians Praha 1905 jablonecký forvard Martin Doležal. Duel 15. kola první ligy Severočeši doma překlonili na svou stranu ve druhém poločase díky dvěma trefám urostlého útočníka a zvítězili 3:1. Za Jablonec se ještě v první půli prosadil z penalty Michal Trávník, za Pražany skóroval Martin Hašek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články