Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Příbram složila reparát a prohloubila krizi Zlína

Vstup do jara absolutně nezvládli a v Liberci kousali debakl 0:4. Ve druhém zápase ovšem fotbalisté Příbrami ukázali odvrácenou tvář. S ambiciózním Zlínem sice brzy prohrávali, ale ještě před přestávkou dokázali srovnat a po závěrečném hvizdu nakonec slavili důležité vítězství 3:2. "Ševci" zůstali v lize bez bodu už popáté za sebou.    

Fotbalisté Příbrami se radují z gólu v utkání proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

V nádherném počasí to byl pro obě mužstva souboj o první jarní body a důsledněji za nimi šli domácí. Jejich ofenzivnější pojetí však soustředěnému Zlínu dlouho příliš problémů nedělalo. Středočechům chyběla myšlenka na posledních třiceti metrech.

Až v závěru první půlhodiny se dostal ke střele Květ, ale vyprášil jen rukavice Dostála. Stejně skončil souboj stejných hráčů při další akci krátce nato.

Hosté vesměs úspěšně eliminovali kombinace soupeře, a pokud to bylo možné, vydali se na zteč po své levé straně. Tam se zrodil ve 28. minutě i jejich vedoucí gól, který naservíroval Bartošák přízemním centrem k pohotovému Poznarovi. Příbram reagovala větším úsilím, ale když už se Mingazov po kolmém pasu řítil na Dostála, selhal v koncovce.

Vyrovnání nicméně přišlo ještě před pauzou. Sudí nařídil penaltu za faul Podia na Mingazova a zkušený Rezek přidal 46. branku své bohaté kariéry, čímž ukončil 452 minut dlouhou střeleckou nemohoucnost proti dnešnímu soupeři.

Domácím zásah do šatny zjevně pomohl v sebevědomí, hned po pauze totiž přitlačili soupeře před pokutové území a rychle se dostali do vedení. V hlavní roli byl opět Mingazov, který centrem našel před šestnáctkou Jablonského a další třicátník v sestavě Příbrami otočil skóre přesnou přízemní ranou k tyči.

Agilní Mingazov byl navíc i u třetího gólu, jenž sám vstřelil v 61. minutě po ideální uličce od Květa. Hosté sice rychle kontrovali snížením z kopačky střídajícího Vyhnala, ale k vyrovnání už se nedostali. Pátou prohrou v řadě navíc připomněli, že druhá polovina soutěže jim v posledních letech opakovaně nesvědčí.

1. FK Příbram - Fastav Zlín 3:2 (1:1)

Branky: 44. Rezek z pen., 48. Jablonský, 61. Mingazov - 28. Poznar, 63. Vyhnal. Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Melichar. ŽK: Fantiš, Soldát - Podio.

Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler - Jablonský, Soldát - Rezek (90. Kilián), Květ, Mingazov (90+1. Nitrianský), Antwi - Fantiš (86. Keita). Trenér: Csaplár.

Zlín: Dostál - Bačo, Buchta, Gajič (75. Čanturišvili) - Matejov, Holík, Jiráček, Podio (46. Hnaníček), Bartošák - Poznar, Hronek (59. Vyhnal). Trenér: Pivarník.

Josef Csaplár (trenér Příbrami): "Bylo to utkání, kde se potkal výkon s výsledkem. Předvedli jsme zajímavý fotbal a už před inkasovaným prvním gólem jsme měli několik slibných akcí, ale nedokázali jsme je dotáhnout. Musím pochválit hráče, že se dokázali zvednout a otočit výsledek. Měli jsme i další šance, mě zápas potěšil a divák se pobavil. Už po té minulé porážce v Liberci jsem říkal, že prohru neberu zas tak vážně. Z mnoha důvodů to pro nás vlastně byla generálka na jaro. Dnešní výsledek bude povzbuzením pro hráče i mě samotného. Věděl jsem, že na takový výkon máme."

Roman Pivarník (trenér Zlína): "Co si můžeme přát více v takovém utkání, než se dostat do vedení už v prvním poločase. Všechno nám nahrávalo. Místo abychom hráli dál kombinačně svoji hru, tak uděláme před pauzou penaltu a necháme soupeře vyrovnat, navíc jsme pak nechytili úvod druhého poločasu. Chybí mi tam u hráčů větší agresivita a více náběhů na akce po stranách, které jsme si dokázali vytvořit. Že Zlínu opět nevychází vstup do jara? Vím o tom, ale nebyl jsem u minulých sezón, nechci to hodnotit. Je ale jasné, že na jaře se prostě hraje trochu jinak. Musíme být uvolněnější, hráči musí prokázat více agresivity a sebevědomí než dnes."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články