Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Příbram se Zlínem trápení potvrdily i ve vzájemném duelu. Góly diváci neviděli

Oba se herně i výsledkově trápí a potvrdilo se to také ve vzájemném střetnutí. Fotbalisté Příbrami na domácím hřišti remizovali ve 14. kole se Zlínem 0:0. Středočeši za celé utkání netrefili branku a na tři body čekají už sedm zápasů. Ševce zatím nepozvedl ani nový kouč Jan Kameník a nevyhráli počtvrté v řadě. 

Příbramský kouč Roman Nádvorník vydýchává další zpackanou šanci
zdroj: ČKT autor: Šulová Kateřina

Příbram čeká na výhru sedm kol, Zlín dokonce osm. Příbram se díky bodu posunula na třinácté místo o bod před Karvinou, která má však k dobru nedělní souboj v Českých Budějovicích. Zlín zůstal na předposlední patnácté pozici.

"Pro nás je to samozřejmě zklamání, protože jsme ten zápas chtěli za každou cenu zvládnout. Bohužel od začátku zápasu se na nás projevila tíha okamžiku," řekl na tiskové konferenci příbramský trenér Roman Nádvorník.

První poločas nabídl minimum akcí. Domácí drželi častěji míč, ale Rakovanovu branku netrefili vůbec. Záložník Alvir, který od ledna bude působit v Plzni, dvakrát střílel mimo. Na druhé straně ani hosté příbramského gólmana Kočího neohrozili.

"Do utkání jsme vstoupili hodně nervózně. Bylo tam hodně situací, které jsme neřešili dobře, hodně zbytečných ztrát a nedorozumění, které jsme měli zejména v ofenzivě, ve finální fázi," prohlásil zlínský kouč Jan Kameník.

Až v 61. minutě se zrodila první větší šance. Rezek našel ve vápně střídajícího Stupareviče, jehož střela se odrazila k Polidarovi, který však Rakovana nepropálil. O dvě minuty později skončil Zemanův přímý kop po teči hostující zdi mimo tři tyče.

Zlín zahrozil v 65. minutě, kdy Fantišovu střelu z hranice vápna vytáhl Kočí. Vzápětí Matejov prostřelil vyběhnutého Kočího, ale zamířil vedle. V 73. minutě Stuparevič přihrál do vápna Alvirovi, který však v rozhodující chvíli ve výborné pozici promáchl.

V 90. minutě nevyužil další příležitost Nový, jenž před vápnem nezamířil přesně. Zlín nepodlehl Příbrami v sedmém z posledních osmi ligových zápasů, pod trenérem Janem Kameníkem ale ani na druhý pokus nezvítězil.

"Bod je pro nás dobrý, protože jsme zastavili sérii tří porážek. Chtěli jsme určitě vyhrát a doufali jsem, že jedna naše šance, kterou proměníme, přijde. Byla tam spousta náznaků. Chyběla tam jedna kvalitní přihrávka ve vápně, která by druhého hráče dostala do takové pozice, z níž by to uklidil. To se nám nepovedlo," uvedl zlínský útočník Tomáš Wágner.

1. FK Příbram - Fastav Zlín 0:0

Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Zeman, Soldát, Kodr - Fantiš.

Příbram: Kočí - Nový, Šimek (74. Tregler), Kodr, Cmiljanovič - Zeman, Soldát, Rezek, Alvir, Polidar (69. Voltr) - Škoda (59. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Jiráček (84. Kolář) - Džafič (89. Železník), Matejov, Mašek (28. Janetzký), Podio, Bartošák - Wágner, Fantiš. Trenér Kameník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články