Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Příbram s novou posilou Zápotočným remizovala na Slovácku

Uherské Hradiště - Za remízu 1:1 mohli hlavně domácí, kteří trefili dvakrát tyčku. Středočechy od porážky zachránil i brankář Hruška. Ten chytil nejméně tři vyložené šance. Příbram vedla od 33. minuty po gólu Pilíka, vyrovnat se podařilo v 69. minutě Ondřejkovi. Hosté dohrávali závěrečných deset minut bez vyloučeného Videgly z Toga, zápas rovněž po druhé žluté kartě nedohrál ani kapitán Slovácka Trousil.

Obranu Příbrami už vyztužil po pátečním přestupu ze Sparty Zápotočný a trenér Straka se rozhodl nechat na hrotu pouze bývalého útočníka Slovácka Švancaru. V oboustranně opatrném začátku se hra téměř dvacet minut odehrávala ve středu pole. K přesnějšímu zakončení se poprvé dostal až v 18. minutě Kerbr, který ovšem hlavičkoval pouze do náruče brankáře Hrušky.

"Jsme z našeho herního projevu a výkonu v úvodní hodině zklamán. Narazili na sebe dva vyrovnaní soupeři. Představoval jsem si, že Příbram zatlačíme. Jenže jsme neběhali a byli hodně bázliví," posteskl si domácí kouč Svatopluk Habanec. Na lavičku se vrátil po dvou soutěžních zápasech, ve kterých si odpykával trest za nesportovní chování.

Narychlo domluvený signál vyšel

Příbram se sice snažila přecházet do rychlých protiútoků. Tato snaha ale dlouho končila pouze na soubojích Švancary s domácím stoperem Košútem. Právě po faulu na Švancaru ve 33. minutě otevřel Pilík skóre zápasu. Na jeho přesnou střelu z trestného kopu ze 25 metrů nestačil domácí brankář Hruška vůbec reagovat.

"Chtěl jsem původně trestný kop střílet já. Ale to by asi skončil míč na tribuně. Zeptal jsem se Pilíka, zda chce kopat také. Když přikývl, tak jsme si signál domluvili. Zřejmě jsem svým pohybem zmátl brankáře Hrušku, který zůstal stát uprostřed branky," popsal situaci debutant Zápotočný.

Teprve po tomto gólu dostal zápas ligové parametry. Slovácko převzalo iniciativu a ukazovalo i své útočné kvality. Na straně Příbrami stálo dvakrát štěstí, neboť střely Ondřejky a Daníčka skončily shodně na levé tyči.

Snaha domácích o ofenzivní hru po změně stran dlouho narážela na pohyblivý obranný blok protivníka. Do útočení se zapojoval i stoper Trousil s Mezlíkem. V přehuštěném prostoru se Slovácko jen s obtížemi dostávalo k zakončení. V 51. minutě Valentovu střelu stačil brankář Hruška reflexivně vyrazit. Příbram se snažila o otevřenou partii, využívala každou příležitost k rychlým protiútokům.

Ovšem v závěru poločasu už hostující obrana pod tlakem často chybovala. V 69. minutě sice stačil Hruška vyrazit Valentovu střelu, ovšem z dorážky Ondřejka vyrovnal. "Už jsme byli dva na jednoho, Valenta mi mohl nahrát dříve. Měl jsem už snadnou práci, doklepl jsem do prázdné branky. Dnes jsem měl více šancí a mohl dát dva tři góly. Potom by nebylo co řešit," poznamenal Ondřejka.

Dvě vyloučení

Kouče Straku inkasovaná branka mrzela. "Jsem sice rád za bod. Ale tento gól byl zbytečný. Měli jsme před touto akcí míč pod kontrolou na pravé straně a zbytečně jej ztratili. Tam vidím příčinu našeho gólu. Brankář Hruška za gól nemůže. Několikrát nás podržel, ale od toho jej tam máme," usmál se Straka.

Vzápětí měl další vyloženou šanci Valenta, jenž přestřelil branku, a Ondřejkovu ránu stačil Hruška vyrazit. V závěrečné desetiminutové přesilovce po vyloučení střídajícího beka Videgly se už Slovácku nepodařilo strhnout vítězství na svou stranu. Naopak tým z Uherského Hradiště dvě minuty před koncem přišel o stopera Trousila.

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)

Branky: 69. Ondřejka - 33. Pilík. Rozhodčí: Příhoda - Štěrba, Hrabovský. ŽK: Kubáň, Trousil - Pilík, Videgla, Danoski. ČK: 88. Trousil - 80. Videgla. Diváci: 3987.

Slovácko: Melichárek - Mezlík, Trousil, Košút, Kubáň - Daníček (82. Haša) - Volešák, Valenta, Petr (57. Havlík), Kerbr - Ondřejka (90. Rada). Trenér: Habanec.

Příbram: Hruška - Jugas (36. Videgla), Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Danoski, Pilík (73. Stratil), Tarczal, Andrejevič, Mareš - Švancara (62. Řezníček). Trenér: Straka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články