Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Příbram poprvé dokázala zvítězit na Julisce

Praha - Fotbalisté Příbrami porazili pražskou Duklu 1:0 a v lize na Julisce zvítězili poprvé v historii. Utkání 13. kola nejvyšší soutěže rozhodl ve 26. minutě vlastním gólem Marek Hanousek. Dukla potřetí za sebou v lize nedala Příbrami gól a ukončila sérii čtyř kol bez porážky.

Utkání Dukla - Příbram
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Po opatrném úvodu bez šancí měla v 16. minutě Příbram hned stoprocentní příležitost. Pilík našel přízemním centrem z pravé strany volného Bednáře, jenže ten z několika metrů trefil jen břevno. Za deset minut už se hosté prosadili. Štípek obešel několik obránců a jeho zpětná přihrávka se od kapitána Dukly Hanouska smolně odrazila do sítě.

Za Pražany mohl odpovědět Berger, ale střelou na zadní tyč těsně minul. Krátce před pauzou se vytáhnul příbramský brankář Hruška, který vyrazil dalekonosný tečovaný pokus Považance.

Dukla začala druhý poločas aktivněji a v 52. minutě už vedla na rohy 10:1. Obrana Příbrami, která byla s 26 inkasovanými góly nejhorší v lize, však odolávala a střely na Hrušku dlouho nepouštěla.

Tlak domácího týmu zesílil v 75. minutě. Hruška nejprve jen sledoval, jak jeho levou tyčku míjí halfvolej Hanouska a o chvíli později hostující gólman a z růžku výborně vyškrábnul ránu Bergera. Ze závěrečného tlaku už dejvický tým nic nevytěžil.

Dukla Praha - 1. FK Příbram 0:1 (0:1)

Branka: 26. vlastní Hanousek. Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Pochylý. ŽK: Krmenčík, Vrzal, Jakub Mareš, Miloševič, Berger - Dosoudil, Bednář, Zápotočný. Diváci: 1521.

Dukla: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Gorkšs, Vrzal - Považanec (72. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Daniel Tetour (46. Beauguel) - Berger, Krmenčík, Čajič. Trenér: Kozel.

Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Tregler, Hnaníček - Pilík (90. Brandner), Barák (72. Suchan), Štípek (78. Jiří Mareš) - Bednář. Trenér: Tobiáš.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "My jsme si to ztížili sami. V první půli jsme byli dost nepřesní, i takové zajištění po ztrátě míče od nás nebylo úplně dobré. Kvůli tomu jsme pouštěli Příbram do rychlých protiútoků, které ona využívala. Obrovská šance Bednáře pro nás asi nebyla dostatečným varováním. Při té druhé akci nás Štípek povodil a dali jsme si vlastní gól, čímž jsme si zápas ještě ztížili. Ve druhém poločase jsme přidali druhého útočníka a náš tlak do pokutového území byl trošku větší než první poločas, ale to finále bylo problém celý zápas. Sahali jsme aspoň po vyrovnání, ale bohužel jsme se tím protrápili až do konce a nemáme ani bod."

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): "Věděli jsme, že domácí nejsou úplně v herní pohodě a v případě obdržení gólu by mohli být nervóznější. Proto jsem se v první půli snažili branku ohrozit. Ta šance Bednáře už byla po gólu volající, nakonec se nám podařilo dát gól. Ve druhém poločase domácí stupňovali tempo a hráli výborný kombinační fotbal. Hrálo se hodně ve středu hřiště. My jsme pracovali, naše hráče to stálo nesmírné množství sil. Jsem hrozně šťastný, že jsme to dnes zvládli tříbodově s vypětí opravdu všech sil. Jsem hrdý na hráče, že k tomu takhle přistoupili, utkání nebylo jednoduché a soupeř byl hodně kvalitní. Tyhle body pro nás mají cenu zlata."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články