Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Příbram má nejlepšího střelce ligy. Góly jsem sbíral po jednom, teď jsem rád za dva, řekl Škoda

Nečekaného lídra tabulky střelců má po neúplném sedmém kole první fotbalová liga. Útočník Michal Škoda pomohl Příbrami dvěma góly k jasnému triumfu 4:0 nad druhým Jabloncem a brankový účet vylepšil na pět zásahů. Jednatřicetiletého tahouna Středočechů těšilo, že se konečně v utkání prosadil dvakrát.

Příbramský útočník Michal Škoda
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Škoda se nejprve prosadil v 31. minutě, kdy si pohlídal ofsajdové postavení, doklepl do sítě vyražený balon a zvýšil na 2:0. Druhou trefou v 74. minutě stanovil konečné skóre, když před vápnem ukázkově zamířil k tyči a brankáři Vlastimilu Hrubému nedal šanci.

V pořadí kanonýrů předstihl o jednu branku sparťanského Guélora Kangu, jabloneckého Jana Sýkoru, mladoboleslavského Murise Mešanoviče a olomouckého Jakuba Plška.

"Jsem rád, že se mi povedlo dát dva góly, protože jsem je sbíral po jednom a to moc nenaskakuje. Jsem rád, že tam konečně skočily dva. Jsem rád, že góly dávám, budu dělat maximum pro to, abych je dával i dál. Jsem hlavně rád, že jsem zdravý a že můžu hrát. Musím poděkovat i klukům, že na mě hrají," těšilo Škodu.

Příbram smetla jednoznačného favorita, s nímž poslední čtyři ligové duely před vlastními diváky prohrála. "Věděli jsme, že jsme doma silní a že na ně chceme vlétnout jako v zápasech s Bohemkou a Budějovicemi, kdy jsme vedli 2:0 o půli. Jsme rád, že se nám to znovu povedlo. Konečně jme přidali góly i ve druhé půli, takže jsme spokojení," uvedl Škoda, který ke Středočechům přišel v letní pauze z druholigového Brna, s nímž neuspěl v baráži právě proti současnému zaměstnavateli.

Mužstvo trenéra Romana Nádvorníka doma neprohrálo ani ve čtvrtém utkání sezony, přičemž potřetí za sebou zvítězilo. Venku ale všechny tři duely v ročníku prohrálo. "Asi si doma více věříme, ale musíme to zlepšit i venku, protože jestli se chceme posouvat tabulkou, tak musíme vozit body i z venku," konstatoval rodák z Prahy.

Příští sobotu se Příbram doma střetne s Plzní. "Víme, jakou má Plzeň kvalitu, bude to úplně rozdílný zápas, musíme se na to maximálně připravit. Jestli chceme uhrát body, musíme být ještě lepší než teď," řekl Škoda, z jehož střelecké formy má radost i jeho o dva roky starší bratr Milan, který hraje za mistrovskou Slavii.

"Mluvili jsme o tom a říkal mi, že mu utíkám mílovými kroky. Říkal jsem mu, že to sbírám po jednom, že mu stačí jeden zápas a nakonec dal v Budějovicích za patnáct minut dva góly, byť mu jeden neuznali, takže je spokojený," prozradil Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články