Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Příbram má historicky nejhorší vstup do sezony, nezabrala ani proti Hradci

Mladá Boleslav - Nelichotivý zápis do historie si připsala Příbram. Středočeši ani napošesté v novém ročníku nebodovali, navíc opět nevstřelili branku a mají na svém kontě nejhorší vstup do sezony v samostatných českých dějinách. V Mladé Boleslavi padli s nováčkem z Hradce, když se o obě branky Východočechů postaral Pázler.

Aidin Mahmutovič v dresu Příbrami
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Příbram udělala přes reprezentační přestávku několik změn. Nasadila novou posilu do zálohy Borka, na beku začal hrát mladík Pecháček a především přešla na hru se dvěma útočníky. Ovšem požadované zlepšení to nepřineslo, když za celý zápas vystřelila jen jednou na branku.

Hradec byl od začátku výrazně aktivnějším týmem a vypracovával si více šancí. V první půli šlo však často spíše o náznaky než o opravdové zakončení. Vždy domácím chybělo pár centimetrů.

V sestavě Hradce dostal kvůli zranění Vlkanovy po napadení na ulici šanci útočník Pázler, který po změně stran ukázal, proč byl v minulé sezoně nejlepším střelcem týmu v druhé lize. Příbram několik závaru ještě přežila, ovšem v 57. minutě už kapitulovala. Trubač zatáhl míč do vápna, sám svou šanci ještě nevyužil, ale míč se dostal k Pázlerovi a ten už Hrušku prostřelil.

Vzápětí hostující gólman zlikvidoval hlavičku Žondry, ale v 66. minutě přišla pojistka. Janoušek našel dlouhým centrem Pázlera, který si sice míč nezpracoval ideálně, ale ještě zabojoval a špičkou kopačky dokázal dostat míč do branky. Krátce na to musel Hruška předvést další skvělý zákrok proti ráně Trubače. Následně chytil i dvě velké šance Žondrovi.

Příbram už se na odpor nezmohla a znovu odešla s prázdnou. Překonala tak dosavadní nejhorší start do soutěže v podání Lázní Bohdaneč, které sice v šestém kole rovněž nebodovaly, ale aspoň daly první gól. 

FC Hradec Králové - 1. FK Příbram 2:0 (0:0)

Branky: 57. a 66. Pázler. Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Kubr. ŽK: Rezek, Laňka, Majtán, Krameš (všichni Příbram). Diváci: 1216.

Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra - Janoušek, Trubač (84. Zorvan) - Martan (82. M. Černý), Pázler (77. P. Černý), Malinský - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.
Příbram: Hruška - Divíšek (32. Ferrara), Tregler, Jiránek, Pecháček - Pilík (68. Mahmutovič, 80. Laňka), Rezek, Borek, Krameš - Peltier, Majtán. Trenér: Rada. 

Bohuslav Pilný (trenér Hradce Králové): "Jsme šťastní za tři body, které pro nás byly velice důležité. Věděli jsme, že Příbram je v těžké situaci, že má své série. Ale každá série jednou končí, nechtěli jsme, aby to bylo s námi. První poločas jsme hráli pomalu, ustrašeně, jako by se kluci báli toho, že se můžeme dostat na devět bodů. Nemělo to šmrnc, sice jsme pár nebezpečných situací měli, ale abychom si vytvořili šance, to ne. O poločase jsme některým hráčům zdůraznili, že musíme přidat, že samo to nepřijde a že spíš si budeme koledovat o to, že bychom ten zápas nezvládli. Myslím, že do druhé půle jsme nastoupili jako úplně jiné mužstvo, bylo to podpořené gólem a pak jsme se zvedli a myslím, že pak bylo na hřišti už jen jedno mužstvo. Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem, ale musíme být pokorní. Opakuji, že jsme šťastní za ten výsledek, a hlavně že to bylo podpořené výkonem ve druhé půli."
Petr Rada (trenér Příbrami): "Hodnocení je hořké, protože jsme prohráli 0:2. První poločas byl bez větších šancí, hrálo se především mezi šestnáctkami. Když jsme přišli do kabiny, hráče jsme upozorňovali, že domácí určitě zvýší aktivitu, tím pádem jsme chtěli i my. Chtěli jsme začít aktivně, což se nám i prvním balonem podařilo, kdy jsme dostali dopředu. Ale od 50. do 55. minuty jsme zapadli do takové naší nejistoty, neudrželi jsme míč, ztráceli jsme jednoduché balony. Někteří hráči nedodržovali pozice, jak jsme si řekli. Domácí se dostali do vedení, což bylo pro ně velké plus. Nezvedli jsme se, což mě mrzí, ale svědčí to o sebevědomí hráčů. Když jsme dostali druhou branku, dá se říct, že bylo rozhodnuto. Domácí za tím šli, měli z mého pohledu další tři vyložené šance. Mohlo to být vyšším rozdílem. Jeli jsme sem s nadějí, že bychom tu chtěli něco uhrát, bohužel se to nepodařilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články