Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Příbram chce navázat na záchranářské tažení proti Spartě, Jihlava musí porazit Zbrojovku

Praha – Nikdo už nečekal, že by se Příbram mohla ještě v boji o záchranu probudit, ale přesto Středočeši mají velkou šanci na udržení prvoligové příslušnosti. Další krok k setrvání mezi elitou mohou učinit doma proti Spartě. Důležité utkání má před sebou i Jihlava, která přivítá Brno. Přímý přenos utkání Příbram – Sparta sledujte od 20:05 na ČT sport.

Vjačeslav Karavajev (vlevo) a David Lafata slaví gól proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Sparta sice v neděli na Letné přesvědčivě porazila západočeského rivala, ale varováním pro Pražany je poslední venkovní porážka 0:1 v Jihlavě. Páteční zápas bude speciální pro trenéra Petra Radu, který ještě na podzim Příbram vedl.

"Bude to těžší, než kdybychom hráli s Plzní nebo se Slavií. Příbram se dostala na dostřel nesestupového místa, dali čtyři góly v Jablonci, což určitě svědčí o tom, že mají nějaký lauf. My se musíme připravit na to, že to bude těžké utkání, a obstát," prohlásil Rada.

"Tyhle zápasy jsou horší, přijde i míň lidí. Hřiště může být pod vodou, protože prší. V Příbrami je to takové nechutné. Oni mají nějakou formu, ale my bychom měli potvrdit výhru nad Plzní," doplnil sparťanský brankář David Bičík.

Pro Příbram byl nedělní triumf 4:2 v Jablonci čtvrtou výhrou z posledních šesti kol. V tabulce je výběr kouče Kamila Tobiáše pouze o skóre za čtrnáctým Hradcem Králové. Se Spartou však Středočeši v nejvyšší soutěži prohráli sedmkrát za sebou.

Boji o titul i o záchranu se věnuje i nový díl Fotbal fokus podcastu

"Každý zápas je důležitý, teď ale přijede Sparta, která je jedním ze tří top klubů v lize. To je pro nás nesmírně těžké utkání, ale budeme se snažit podat výkon jako v Jablonci a něco proti nim uhrát," uvedl příbramský trenér Tobiáš.

Jihlava cenné vítězství nad Spartou nepotvrdila na Dukle, kde minulý pátek prohrála 1:4 a spadla na dno tabulky. Na Hradec však Vysočina ztrácí pouhý bod. "Rádi bychom navázali na výkon z posledního domácího utkání se Spartou. Což znamená, že se opět musíme vyvarovat zbytečných chyb v defenzivě, na které jsme doplatili v minulém kole vysokou prohrou na Dukle," řekl jihlavský kouč Josef Jinoch.

Dvanácté Brno bude usilovat o premiérové ligové vítězství v Jihlavě. "Je nepochybné, že domácí vloží do zápasu abnormální úsilí, tvrdost a důraz. Je to pro našeho soupeře zápas o vše. Na to se musíme nachystat, abychom se v tom Jihlavě minimálně vyrovnali," upozornil trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec. V Jihlavě začne zápas v 18 hodin, Příbram bude hostit Spartu od 20:15.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články