Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Při restartu plánuje rotaci kádru, před ním sérii přáteláků. Už máme domluvené tři, řekl Látal

Společně se svými svěřenci musí do úterý počkat na finálové rozhodnutí, kouč Olomouce Radoslav Látal ale nic neponechává náhodě. Už nyní má předdomluvené tři přípravné zápasy, aby se hráči dostali do tempa. Právě na herní stránce je podle bývalého reprezentanta potřeba v Sigmě ještě zapracovat. S kondiční stránkou je naopak spokojen.

Radoslav Látal
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Počítám s tím, že přípravné zápasy odehrajeme. Tři soupeře už máme předjednané. Ostatní kluby to mají podobně. Uvidíme, kdy to bude. Čekáme ještě na pokyny od Ligové fotbalové asociace," uvedl pro klubový web Látal.

Od pondělí se opět o něco uvolní vládní opatření proti pandemii. Nově budou povoleny sportovní aktivity až pro 100 osob, což fotbalistům vedle již plnohodnotného tréninku pro celé mužstvo otevírá také možnost přípravných zápasů. O modelovém přípravném utkání jedná podle klubového webu vedle Sigmy i Baník Ostrava.

První a druhá nejvyšší soutěž by se po koronavirové pauze měly znovu rozběhnout od 25. května, kluby ale ještě musí v úterý na ligovém grémiu souhlasit s prodloužením sezony přes 30. červen, kdy oficiálně končí ročník.

Šanci na rozehrání ligy a stav týmů řešil nový Fotbal fokus podcast:

Jednotlivé týmy od 20. dubna zatím společně trénují ve skupinách - nejprve po osmi a později po deseti hráčích. "Jsou to samozřejmě jiné tréninky, ale význam mají, dá se vymyslet spousta věcí. Pořád je to ale o tom, že fotbal se hraje 11 na 11, takže potřebujeme nacvičovat rozehrávku, presink a další herní situace," uvedl Látal.

Od pondělí budou moci mužstva poprvé od pauzy trénovat kompletně jako celý tým. "Po kondiční stránce jsme připraveni, ještě budeme potřebovat doladit herní stránku. K tomu nám poslouží následující týdny, od příštího týdne už snad budeme trénovat herní věci. Stále ale čekáme na jednání ligového grémia 12. května, kdy se rozhodne, co bude dál," řekl Látal.

Je přesvědčen, že hráči se do herního rytmu dostanou rychle. "Budeme chtít navázat na hru, kterou jsme se prezentovali před přerušením soutěže. Některé herní prvky musíme do kluků znovu dostat, ale věřím, že podstatnou část si rychle vybaví," uvedl Látal.

Pokud ligová sezona bude pokračovat, zřejmě se budou hrát dva zápasy týdně. "Bude to pro každé mužstvo stejné. Bylo by fajn, aby všichni hráli v jednotném režimu třeba středa - neděle. Kdyby některá mužstva hrála úterý - sobota a jiná středa - neděle, nevím, jestli by to bylo optimální. Někdo by měl na regeneraci den navíc a v tak náročném programu bude jistě regenerace a odpočinek hrát roli," přemítal Látal.

Počítá s tím, že bude muset více než obvykle rotovat sestavou a šanci dostanou i hráči širšího kádru. "Ano, na to se budeme spoléhat. Pracujeme se všemi hráči v kádru. Můžou přijít zranění a tresty za karty. Máme v týmu také mladé kluky, kteří si šanci zaslouží. Navíc budeme hrát semifinále poháru. Šanci by mohli dostat i tam," dodal kouč desátého týmu tabulky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články