Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Přetne Baník vítěznou budějovickou šňůru? Trenér Horejš očekává jeden z jarních vrcholů

Českobudějovický trenér David Horejš cítí, že nastává jedno z hlavních utkání jarní ligové sezony. Jeho svěřenci vítají na jihu Čech Ostravu. Čtvrté místo je z pohledu domácích nadmíru výtečné i senzační zároveň a Baník může být potenciálním velkým adeptem na stejnou příčku. Zápas začne v 18:00. Přímý přenos startuje na ČT sport už o 20 minut dříve.

České Budějovice jsou největším překvapením sezony. Dynamo vyhrálo obě jarní kola a z posledních 11 ligových zápasů zvítězilo devětkrát. Na domácím trávníku Jihočeši v nejvyšší soutěži naplno bodovali pětkrát za sebou.

"Dá se říct, že to bude jeden z vrcholů jarní části sezony na domácím hřišti. Čeká nás soupeř, který má vysoké ambice a netají se tím, že by chtěl hrát pohárovou Evropu. Jsme rádi, že je to zápas čtvrtého s pátým v tabulce. Kdyby nám to někdo řekl před sezonu, asi bychom tomu moc nevěřili," řekl Horejš.

"Věříme, že přijde plný stadion. Víme, že Baník má jedny z nejlepších fanoušků, ale věřím tomu, že lidi ukážou, že my jsme tady doma. Chceme se zase prezentovat dobrým výkonem a věříme, že všechny body zůstanou doma," doplnil kouč Dynama.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Ostrava v prvních dvou jarních kolech pod vedením nového trenéra Luboše Kozla získala čtyři body a v lize neprohrála sedmkrát po sobě. S Českými Budějovicemi Baník v nejvyšší soutěži bodoval v sedmi z posledních osmi utkání.

"Budějovice jsou na vlně, dávají hodně gólů, hrají jednoduchý, pragmatický fotbal, založený na pracovitosti. Mají rychlostní typy v ofenzivě, jsou nebezpeční ze standardek a jsou nepříjemní pro kohokoliv," prohlásil Kozel, jehož svěřenci v pondělní dohrávce remizovali 1:1 s třetím Jabloncem.

"Bude to o tom, abychom podali výkon, jakého jsme schopni. Pak uvidíme, jestli to bude stačit. Ale určitě nejsme bez šancí. Věřím, že tři dny mezi zápasy je dostatečná doba na to, abychom byli kvalitně připraveni," doplnil Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články