Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Přestup do Plzně je správný krok. Jde o obrovskou výzvu, řekl spokojený Beauguel

Zůstane ve Zlíně? Získá ho někdo z české ligy, nebo odejde do ciziny? Jean-David Beauguel se nakonec rozhodl pro úřadujícího mistra z Plzně, s nímž podepsal smlouvu na 3 a půl roku. Šestadvacetiletý francouzský střelec, jenž má nahradit zraněného Michaela Krmenčíka, se na nové prostředí, kam se přesune v zimě, těší a bere změnu prostředí jako obrovskou výzvu.

Jean-David Beauguel s dresem Plzně
zdroj: Twitter Viktoria Plzeň

Od momentu, kdy se potvrdilo vážné zranění kolena hvězdného útočníka Michaela Krmenčíka, se spekulovalo, kdo by mohl na jeho místo do Plzně dorazit. Viktoria nakonec ukázala na Francouze Jeana-Davida Beauguela, kterému v zimě končí smlouva ve Zlíně a přijde tak zadarmo.

Bývalý hráč pražské Dukly, jenž je v Česku od roku 2014, letos v dresu ševců prožívá skvělou sezonu a ve 14 odehraných zápasech v nejvyšší soutěži už stihl vstítit 8 branek, díky čemuž je druhým nejlepším střelcem první ligy.

"Je to velmi zajímavý typ hráče, který nás svými výkony velmi zaujal. Při dlouhodobějším zranění Michaela Krmenčíka je jeho příchod pro nás dobrou zprávou a v lednu se na něj těšíme v Doosan Areně," okomentoval přestup generální manažer klubu Adolf Šádek pro oficiální web plzeňského týmu

Velkou radost měl z přestupu i rodák ze Štrasburku, který v nejvyšší české soutěži v 93 zápasech vstřelil celkově 22 gólů a připsal si 7 asistencí. "Jsem velmi šťastný, je to pro mě čest, že mohu podepsat smlouvu s Viktorií Plzeň. Tvrdě jsem pracoval, abych to dotáhl takhle daleko, takže mě to opravdu těší," popsal Beauguel.

Vytáhlý hrotový útočník, jehož se Zlín snažil udržet, svůj přesun probíral také s koučem Viktorie Pavlem Vrbou. O místo v základu bude bojovat hned s několika hráči v čele s Tomášem Chorým, Jakubem Řezníčkem a další novou tváří na západě Čech Erikem Pačindou.

"Vím, co ode mě trenér očekává. Věřím, že ze Zlína je správné přestoupit do klubu jako je Plzeň, který hraje Ligu mistrů a každý rok o titul. Pro mě osobně jde o obrovskou výzvu," těší se.

Beauguel se pro Plzeň rozhodl i přes zájem ze zahraničí. Hráč, který dříve hrál ve Francii nebo Nizozemsku, ale přiznal, že v Česku je spokojený a nikam neutíká. Dobrou zprávou pro něj je, že po dlouhodobých zdravotních potížích je letos stoprocentně fit.

Jean-David Beauguel se raduje ze vstřelené branky
zdroj: Letní olympijské hry autor: Glück Dalibor

"Cítím se velmi dobře, jsem stoprocentně v pořádku. Z toho jsem opravdu šťastný, protože minulou sezonu mi komplikovala zranění. Makal jsem, abych se vrátil. Znám své kvality a vím, čeho jsem schopný, když jsem v pořádku. Zatím se mi dařilo to prokazovat a věřím, že v Plzni půjdu nahoru," řekl s tím, že do konce podzimu bude stoprocentně koncentrovaný na výkony v dresu Zlína.

V dresu Plzně narazí i na bývalého spoluhráče z baťovského města Ubona Ekpaie. Zbytek týmu pro něj bude nový, ale s tím si těžkou hlavu nedělá.

"Připojím se k týmu v přípravě a bude spousta času se seznámit se všemi. Rád dělám vtipy a snažím se být zábavný, takže věřím, že zapadnu," dodal.

Zdroj
fcviktoria.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články