Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Přerosta nahradil v Teplicích Zdeněk Ščasný

Teplice - Fotbalisty Teplic přebírá Zdeněk Ščasný, který se do české ligy vrací po třech letech. Pětapadesátiletý kouč povede už dnešní trénink, po němž bude oficiálně uveden do funkce. Na lavičce předposledního týmu tabulky nahradí Lukáše Přerosta, jenž rezignoval po sobotní prohře v Českých Budějovicích. Přerost by měl u týmu dál působit jako jeden z asistentů, zůstává i zbytek realizačního týmu.

Zdeněk Ščasný
zdroj: ČTK autor: Jan Beránek

Teplice našly nového trenéra během 48 hodin. "Zavolali jsme si, setkali jsme se v neděli večer a včera to doladili," popsal průběh námluv ředitel klubu František Hrdlička. Ščasný prý byl první volbou. "Měli jsme jasno už od samého začátku, chtěli jsme trenéra z regionu, to je filozofie klubu. Navíc jsme chtěli respektovaného, zkušeného trenéra, který dostane z hráčů, co v nich je," dodal.

Ščasný potvrdil, že měl i zahraniční nabídky, hlavně z Kypru. "Nabídka byla z APOP Paphos nebo z Omonie Nikósia, ti se ale dostali do finančních problémů a vybrali si nakonec jiného trenéra. Jednal jsem i se Slaskem Vratislav, který nakonec vzal Standa Levý," popsal svůj poslední rok Ščasný. V české lize vedl naposledy Viktorii Žižkov, kterou se v roce 2009 marně pokoušel zachránit v nejvyšší soutěži. V devadesátých letech získal dva tituly se Spartou, jejíž dres oblékal i jako hráč.

Hlavním úkolem nového trenéra bude posunout mužstvo výš v tabulce. Realizační tým se jinak příliš nezmění, pětatřicetiletý Přerost se z nejmladšího trenéra v lize stane opět asistentem. "Na tom jsme se dohodli okamžitě, zná mužstvo, bude přínosem. S týmem pracuje dobře. Beztak nemám v Čechách realizační tým, který bych si chtěl přivádět," řekl Ščasný.

Trenérské zkušenosti má z Mostu, Mladé Boleslavi nebo z řeckých klubů OFI Kréta a Panathinaikos Atény. Jeho posledním působištěm byl maďarský mistr VSC Debrecín, kde v dubnu 2011 předčasně skončil. Ščasný bydlí v Roudnici nad Labem a příchodem do Teplic rozšíří seznam profesionálních štací ve svém regionu - v 90. letech vedl i Ústí nad Labem a Blšany. "Mám to sem 30 minut autem, na Spartu jsem jezdil mnohem déle," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ščasný přebírá Teplice
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články