Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Premiérový gól a hned proti "svému" Slovácku. Ukázal jsem, že mi mohli dát šanci, řekl Kostka

O poločase mu musel trenér promluvit do duše, jelikož na jeho výkonu byla vidět přemotivovanost. Dominik Kostka k ní měl důvod. Ve Slovácku se snažil na podzim prosadit, jenže v A-týmu nedostal šanci. O to sladší pro něj byl proto moment, kdy v 51. minutě vstřelil premiérový gól v nejvyšší soutěži a pomohl Pardubicím k překvapivé výhře 3:1.

Domink Kostka z Pardubic (vpravo) v hlavičkovém souboji s Michalem Kadlecem ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Ještě mám smíšené pocity. Jsem z toho takový rozladěný, abych pravdu řekl. Na gól jsem čekal delší dobu. Měl jsem příležitosti a dodneška mě mrzí, že jsem je spálil," řekl Kostka.

Na podzim působil v B-týmu Slovácka a občas nakoukl i do prvního mužstva. Do Pardubic zamířil v lednu. "Zpětně si můžu říct, že tahle branka je možná cennější než jakákoli jiná. Půl roku jsem se na Slovácku pral o šanci, kterou jsem nedostal. Teď jsem jim mohl dát zpětnou vazbu a skromně jim ukázat, že jsem na to měl a šanci jsem dostat mohl. Tohle je ode mě krásná odpověď," uvedl Kostka.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Slovácko

"Trenér mi v poločase říkal, že mu přijdu přemotivovaný, což měl asi pravdu. Chtěl jsem dát do zápasu všechno. První poločas z mé strany nebyl úplně dobrý, ale zvládl jsem si odehrát svoje aspoň v defenzivě. Šel jsem do zápasu s tím, že chci vstřelit branku, ale nebyl to první zápas, do něhož jsem šel s takhle nastavenou hlavou. Dneska se to podařilo a jsem za to strašně šťastný," prohlásil.

Na první ligovou branku čekal 13 utkání. Mezi střelce se zapsal v 52. minutě, kdy se k němu ve vápně odrazil míč a prostřelil brankáře Víta Nemravu i obránce Jana Kalabišku. "Předvídal jsem, že by se balon mohl odrazit, takže jsem na to byl připravený. První myšlenkou byl obstřel na zadní tyč. Ale kvůli terénu, rychlosti a zatavenosti jsem si na to netroufl, a proto jsem to chtěl dát po zemi na přední tyč. Trošičku mi to sjelo a projelo to dvěma houskama. I takový gól se počítá," konstatoval.

"Je mi vcelku jedno, jestli jsem trefil šibenici, nebo jsem to propálil se zavřenýma očima. Hlavní je, že jsem dal gól a pomohl týmu k vítězství. Třetím gólem jsem hru hodně zklidnil. Donutili jsme Slovácko nakopávat. Upustilo od své hry a pomohlo nám to zápas dohrát v klidu," řekl někdejší hráč pražských Bohemians 1905.

Tým z Uherského Hradiště vedl od deváté minuty, ale Pardubice během 33. až 37. minuty obrátily skóre. Vyrovnávací gól obstaral z přímého kopu Ewerton. "Ewe trefil neuvěřitelný trestňák, klobouk dolů. Dostalo nás to hrozně na koně," uvedl Kostka.

Pochvaloval si, že Pardubice navzdory nepříznivému vývoji ukázaly proti třetímu týmu neúplné tabulky charakter. "Nebylo to jenom v tomto zápase. Tuším, že čtyři zápasy jsme hráli o jednoho míň. Všude jsme ukázali, že i tak dokážeme hrát vyrovnaně. Třeba v Plzni, kterou jsme hodně potrápili. Charakter týmu je skvělý, všichni makají. I když máme mladý tým, pracujeme s těmito situacemi skvěle a to je naše velká síla," prohlásil Kostka, jehož tým se posunul na sedmé místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články