Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překvapení z Letné: Sparta chce angažovat bouřliváka Radu

Praha - Hlavním favoritem na uvolněný post trenéra fotbalistů Sparty je bývalý reprezentační kouč Petr Rada. Serveru Aktuálně.cz to potvrdily tři zdroje, informaci později podpořily i zdroje Deníku Sport. Trenérský bouřlivák má být oficiálně představen už v úterý a smlouvu podepsat do konce sezony.

Sport
zdroj: ČT4

Zatím nicméně není jisté, kdo Spartu proti Zlínu povede. Média nyní favorizují Radu, dříve už ale vedení Sparty mělo několikrát jednat s Pavlem Vrbou. Zájem o bývalého kouče české reprezentace, jenž v prosinci skončil v Machačkale, však údajně projevila také Plzeň, kterou Vrba dovedl ke dvěma mistrovským titulům. (více čtěte zde)

Spekulovalo se ale čile i o dalších jménech: Radoslavu Látalovi, Dušanu Uhrinovi, Pavlu Hapalovi, Václavu Kotalovi, Michalu Horňákovi či dokonce Jozefu Chovancovi a Jaroslavu Hřebíkovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta po konci Požára s Holoubkem hledá nového trenéra

Osmapadesátiletý Rada je aktuálně bez angažmá a může do práce naskočit ihned. Naposledy vedl na podzim poslední Příbram, než se v zimě dohodl z ekonomických důvodů klubu na ukončení spolupráce. S 285 odkoučovanými zápasy v lize je sedmým nejzkušenějším českým trenérem.

V lize hrál léta za Duklu, vyzkoušel si i německé angažmá. Kariéru Rada zakončoval v Bohemians. Dříve trenérsky vedl i Slavii, Teplice, Jihlavu, Liberec, Plzeň a necelý rok mezi lety 2008 a 2009 také fotbalovou reprezentaci, kde předtím působil jako asistent Karla Brücknera. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Br%C3%BCckner)

Zdroj
ČT sport, ČTK, Aktuálně, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články