Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překonají fanoušci pražských "S" historický rekord? Virtuální derby pomůže sestřičkám

Po sérii virtuálních zápasů na pomoc proti koronaviru přichází čas i na virtuální derby pražských "S". Největší fotbaloví rivalové se tentokrát spojují, aby za virtuální vstupné získali od svých příznivců peníze na projekt Pomáháme sestřičkám. Bude alespoň tímto způsobem pokořen historický rekord v návštěvnosti?

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia a Sparta odehrají imaginární derby na pomoc zdravotníkům

V září 1965 dorazilo na derby na Strahově celkem 50 105 diváků. Hlavní metou je nejvyšší historickou návštěvu na československém fotbale symbolicky překonat.

Nejlevnější vstupenky jsou k mání za 100 korun, ale pomáhat bude možné i třísetkorunovou částkou. Také bude jasně patrné, který z týmů bude mít v hledišti fanouškovskou převahu.

V neděli 10. května se oba týmy nakonec opravdu utkají. Jak? To ještě nechávají pořadatelé zahaleno tajemstvím.

O góly letos nejde, ale může se připomenout, že před 55 lety skončilo utkání brankami Píši, Mráze, Veselého a Pospíchala 2:2.

Jde už o několikátý virtuální charitativní zápas, který se v Česku při koronavirové pandemii pořádá. Druholigová Zbrojovka Brno na pomoc zdravotníkům zorganizovala virtuální reprízu duelu se Slavií z roku 1996, Jablonec si zahrál imaginární podještědské derby s Libercem, Olomouc si připomíná souboj s Realem Madrid a Teplice zápas s Dortmundem.

Zdroj
ČT sport, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články