Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Pražské derby skončilo nerozhodně, Preciado viděl červenou. Teplice a Ostrava slaví výhry

Vypjatý duel 23. kola mezi vedoucí Spartou a druhou Slavií góly nenabídl, a tak se na čele ligové tabulky nic nemění. Po remíze 0:0 vedou sparťané dál o čtyři body před sešívanými, kteří nevyužili krátké přesilovky poté, co Angelo Preciado obdržel červenou kartu v 86. minutě. Teplice zdolaly Liberec 2:0 brankami Mohameda Jásira a Daniela Fily, Ostrava vyhrála na půdě Liberce 1:0 po trefě Jana Jurošky.

Sparta dál vede tabulku o čtyři body

Pokud se chtěla Slavia přiblížit Spartě v tabulce, měla ideální příležitost. Jenže sešívaní na Letné uhráli jen remízu 0:0 a po pohárové porážce znovu neuspěli. Slávisté přitom měli v závěru výhodu jednoho hráče navíc, když Angelo Preciado dostal červenou kartu čtyři minuty před koncem základní hrací doby. V zápase k tomu padlo osm žlutých karet, jednu viděl také trenér Sparty Brian Priske.

Sparta v nejvyšší soutěži nepřidala desátou výhru za sebou a poprvé od konce října v ní ztratila body. Zároveň ve dvanáctém domácím utkání ligové sezony na Letné premiérově nezvítězila. Slavia bodovala v devátém kole po sobě.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

"Jsem zklamaný, že jsme nevyhráli. Myslím si, že to byl taktický zápas, těžký na zvládnutí. Trochu nás překvapilo, že hosté bránili hluboko a nechali iniciativu na nás. Když takovému týmu čelíte, musíte to trochu otevřít a zlomit je. Cítil jsem, že nám kvůli náročnému programu a středečnímu poháru chyběla energie. Místy jsme činili špatná rozhodnutí na míči, nevyužili jsme příležitosti, které jsme si vypracovali. Někdy musíte být spokojeni i s druhým nejlepším výsledkem, což je dnes remíza," uvedl trenér Sparty Brian Priske.

"Vstoupili jsme do zápasu tak, že jsme chtěli zachytit úvodní tlak a vytvořit si prostor pro rychlý protiútok. Na obou týmech bylo dost vidět, že se soustředí na to, aby v zakládání neudělaly chybu. Oba týmy se logicky chtěly dostat do vedení. V první půli jsme hráli skvěle do defenzivy, podařilo se nám zachytávat všechny situace. Bohužel z některých rychlých kontrů jsme vytěžili málo na to, abychom dali gól. Měli jsme je vyřešit líp. Ve druhém poločase jsme se po sérii standardek dostali trochu pod tlak. Ve středu to byl divácky atraktivní zápas na šance, dnes to byly spíš taktické šachy od obou týmů. Bohužel (bodový) rozdíl zůstal stejný. Musíme všechny (další) zápasy vyhrát. To je jediné, na co se musíme soustředit. To je pro nás klíč k tomu, abychom náskok (Sparty) stahovali," zhodnotil kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Sparta Praha – Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Hájek – Petřík (video). ŽK: Vitík, Kairinen, Birmančevič, Priske (trenér) – Schranz, Vlček, Zima, Masopust. ČK: 86. Preciado (Sparta). Diváci: 18 283.

Sparta: Vindahl – Vitík, Panák (46. Sörensen), Krejčí – Preciado, Laci (70. Solbakken), Kairinen, Ryneš (70. Wiesner) – Birmančevič, Haraslín (78. Tuci) – Kuchta (46. Olatunji). Trenér: Priske.
Slavia: Staněk – Vlček (75. Tomič), Holeš, Zima – Douděra (69. Provod), Masopust (88. Jurásek), Oscar, Bořil – Jurečka (75. Van Buren), Schranz (46. Diouf) – Chytil. Trenér: Trpišovský.

Teplice si poradily s Libercem

Skláři potvrdili, že se jim proti celku zpod Ještědu daří. Bodovali totiž počtvrté z posledních pěti vzájemných ligových duelů. Doma navíc v nejvyšší soutěži nenašli přemožitele pošesté za sebou a v tabulce jsou nejvýše od čtvrtého kola, kdy byli rovněž sedmí. Liberec se naopak ani v 11. venkovním utkání v ligové sezoně nedočkal vítězství a po středeční porážce 1:2 po prodloužení ve čtvrtfinále poháru ve Zlíně si připsal další nezdar.

"Vstup do utkání nebyl optimální, byli jsme trochu nervózní. Chtěli jsme hrát přímočařeji. Ale po prvním vstřeleném gólu to z nás spadlo. Ve druhé půli jsme změnili rozestavení, a i když měl soupeř optickou převahu, tak jsme ho kromě jedné střely do žádné gólové příležitosti nepustili. Před utkáním jsme hrozně toužili, abychom to zvládli. Hráči to svým přístupem a bojovností dokázali urvat," hodnotil kouč Teplic Zdenko Frťala.

"Teplice dosáhly zaslouženého vítězství, asi měly více šancí. Měli jsme poměrně dobrý vstup, ale neproměnili jsme dvě šance. Po té druhé de facto z protiútoku jsme inkasovali hodně laciný gól z velkého úhlu. Soupeři pomohl, nás znervózněl. Vyvrcholením toho byla druhá inkasovaná branka, která byla zase laciná. Naše defenzivní fáze byla hodně bohorovná a domácí toho dokázali využít. Za stavu 0:2 tam byla patrná snaha, ale chyběla nám kvalita ve finální fázi a Teplice dobře bránily. Domácí brankář chytil tři góly," uvedl trenér Liberce Luboš Kozel.

FK Teplice – Slovan Liberec 2:0 (2:0)

Branky: 34. Jásir, 41. Fila. Rozhodčí: Starý – Hurych, Slavíček – Berka (video). ŽK: Fila – Purzitidis, Ghali, Varfolomejev, Tupta. Diváci: 4067.

Teplice: Ludha – Kričfaluši, Chaloupek, Mičevič – Beránek, Mareček, Trubač, Labík – Čerepkai (83. Jukl) – Fila (76. Cykalo), Jásir (57. Hronek). Trenér: Frťala.
Liberec: Vliegen – Fukala, Chaluš, Purzitidis – Penner (46. Preisler), Varfolomejev (46. Višinský), Prebsl (80. Lehoczki), Ghali – Kok (57. Horský), Tupta – Rabušic (57. Kulenovič). Trenér. Kozel.

Ostrava veze ze Zlína všechny body

Zlín nestačil doma na Ostravu a prohrál 0:1, když jedinou branku utkání zařídil ve 33. minutě Jan Juroška. Ostravané bodovali potřetí v řadě a poskočili na pátou příčku tabulky. Naopak Zlínští zapsali druhou porážku za sebou, zůstali na čtrnácté pozici a na třinácté Pardubice dál ztrácí pět bodů.

"Z naší strany to nebylo moc dobré. Do gólu to ještě bylo otevřené, ale po něm jsme do toho spadli, začali ztrácet míče a soupeř si pak vytvořil spoustu možností. Dostál musel hasit spoustu situací. Zápas nám nevyšel běžecky ani v hlavě. Měli jsme strašně moc ztrát, Baník byl lepší. Nedokážu říct, jestli to nějak ovlivnil středeční pohárový zápas. Bylo vidět, že nám chybí jiskra. Hráči soupeře byli dynamičtější a agresivnější. Kvalitou hry jsme zaostávali, po gólu už jsme tahali za kratší konec. Můžeme být rádi, že to skončilo jen 0:1, protože Baník měl těch momentů pak strašně moc," řekl kouč Zlína Bronislav Červenka.

"Jsme spokojeni s vítězstvím, ale současně zklamaní ze dvou věcí. Zaprvé z toho, že jsme zápas nerozhodli dříve. Těch situací jsme na to měli dost, abychom to utkání daleko dříve rozhodli a nemuseli se v závěru obávat o výsledek. Tou druhou věcí, která mě mrzí, je skutečnost, že naši útočníci Tanko i Adediran mají čtyři žluté karty a proti Olomouci nemůžou hrát. Máme teď všechny čtyři útočníky mimo hru, i když je šance, že třeba Klíma nebo Kubala by se mohli dát do pořádku. Nějak to budeme muset vyřešit," prohlásil Pavel Hapal, trenér Ostravy.

FC Zlín – Baník Ostrava 0:1 (0:1)

Branka: 33. Juroška. Rozhodčí: Černý – Antoníček, Žurovec – Zelinka (video). ŽK: Nombil, Načkebija, Pidro – Šín, Tanko, Adediran. Diváci: 5465.

Zlín: Dostál – Cedidla, Kolář, Didiba, Holík (57. Pidro) – Bužek (57. Nombil), Janetzký – Vukadinovič, Slončík (75. Černín), Bartošák (46. Načkebija) – Schánělec (46. Ikugar). Trenér: Červenka.
Ostrava: Letáček – Juroška, Lischka, Pojezný, Kpozo – Rigo (90.+1 Miškovič), Boula – Buchta (85. Frydrych), Šín (70. Rusnák), Ewerton (85. Šehič) – Tanko (70. Adediran). Trenér: Hapal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články