Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pral se s Barošem a v závěru uskákal vítězství: Před plným stadionem chutná o to víc, řekl Svozil

Poprvé v kariéře okusil slezské derby a vzpomínat na něj bude s radostí. Před beznadějně vyprodaným hledištěm totiž oslavil zisk plného počtu bodů i fakt, že ubránil hlavní hvězdu soupeře. Opavský stoper Jaroslav Svozil svedl během šlágru 15. kola množství rázných soubojů s ostravským Milanem Barošem, který se na prvoligovou scénu vrátil po pětizápasovém disciplinárním trestu, a ve většině z nich byl úspěšnější.

Jaroslav Svozil v dresu SFC Opava v utkání s Baníkem Ostrava
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Milan je zkušený hráč. Umí hrát tělem a má výborný první dotek, ale víceméně jsme si s ním poradili. Nedal gól, takže jsme odvedli dobrou práci," řekl skromným hlasem pětadvacetiletý obránce, který dres opavského klubu obléká druhou sezonu po přestupu ze Znojma.

O dvanáct let starší útočník se "osobního strážce" zbavil jen ve 12. minutě, zato v nejnebezpečnějším prostoru v pokutovém území. Drzý průnik Filla zakončil střelou z otočky a donutil domácího brankáře Šroma k tygřímu skoku. Následný centr Mešaninova poslal v akrobatické pozici těsně vedle pravé tyče. "Měl tam dvě šance v rychlém sledu, naštěstí jsme je přečkali. Ve zbytku utkání jsme ho pak do ničeho nepustili," zopakoval Svozil.

Během duelu si po ostřejších střetech vyměnil s Barošem i několik pravděpodobně nepublikovatelných slov. Vášně vzbudila zejména žlutá karta ve 29. minutě. "Ve skluzu jsem ho netrefil, ale sudí to viděl jinak. Má na rozhodnutí dvě tři vteřiny, já se můžu zlobit chvilku. Jsme lidi a děláme chyby," popsal Svozil situaci, která vyústila v hromadnou strkanici.

Sprchu očekávaných emocí však tento moment nespustil. Prestižní zápas se navzdory předpokladům odehrál bez výraznějších incidentů jak na hřišti, tak v hledišti. "Dlouholetá rivalita byla daná už před úvodním hvizdem. Vítězství chutná před plným stadionem o to víc," konstatoval olomoucký odchovanec, jemuž pochopitelně nejvíce zatrnulo v 84. minutě, když Jakub Šašinka přesnou hlavičkou korigoval výsledek.

"Samozřejmě. Po snížení ze standardní situace se nadechli, aby dali další gól. Centrované míče jsme nicméně uskákali a dotlačili jsme utkání do úspěšného konce," doplnil.

Opava se prostřednictvím cenného skalpu dějinného rivala posunula poprvé v sezoně mimo poslední šestici, konkrétně na deváté místo. "Začátek soutěže jsme nezachytili, ale před derby jsme doma porazili Příbram (5:0) a remizovali na Sigmě (2:2). Zisk bodů jsme chtěli potvrdit s Baníkem, což se nám podařilo," uvedl Svozil.

Výhru umocnila i fantastická atmosféra na stadionu v Městských sadech, kam si našlo cestu 6385 diváků. "Musím říct, že se o ni přičinili fanoušci obou klubů. Naši fanoušci jsou týden co týden skvělí a opět byli dvanáctým hráčem," zakončil Svozil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články